Julia van Buuren
Julia van Buuren Maatschappij 29 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom Gen Z er ouder uitziet dan millennials

Toen Kylie Jenner recentelijk op de rode loper verscheen, ontving ze veel kritiek op haar uiterlijk. Veel mensen vinden haar er namelijk veel ouder uitzien dan haar leeftijd, ze is pas 26 jaar. En ze is niet de enige, want veel Gen Z’ers krijgen te horen dat ze er ouder uitzien dan millennials, de generatie die eigenlijk ouder is. Hoe komt dit?

Een populaire reactie op Kylie Jenner was: “We zien in realtime wat het gebruik van fillers op de lange termijn doet naarmate je ouder wordt.”

Fillers zien er onnatuurlijk uit

Dermatologen bevestigen dit en laten weten dat te veel fillers er onnatuurlijk uit kunnen zien, juist bij jonge mensen. Dermatoloog dr. Emma Wedgeworth: “Deze onnatuurlijke look wordt door onze ogen geïnterpreteerd als ouder lijken, het ziet er enigszins ongepast en misplaatst uit”, benoemt ze.

Fillers zijn vaak injecties met collageen of hyaluronzuur, verminderen rimpels en zorgen voor meer volume in het gezicht. Ze werden in eerste instantie gebruikt bij dames op leeftijd, maar ook jonge meiden staan tegenwoordig in de rij voor een prik. Fillers zijn tijdelijk en blijven maximaal achttien maanden zitten.

Volgens dermatoloog en woordvoerder van de British Skin Foundation dr. Emma Wedgeworth is het nog niet bekend wat de langetermijneffecten zijn wanneer je vanaf een jonge leeftijd fillers krijgt. Dermatoloog dr. Emma Craythorne waarschuwt daarnaast dat fillers niet zo snel oplossen als wordt verkondigd. Zelfs drie tot vijf jaar na het zetten van de filler, zijn ze nog zichtbaar bij een MRI-scan.

Gen Z aan het vapen

Waar millennials bewust met hun gezondheid omgaan en er vaker voor kiezen om niet te roken, is Gen Z volop aan het vapen. Volgens het CDC door Forbes is dit de grootste leeftijdscategorie onder volwassenen die gebruikmaakt van e-sigaretten. De rook en nicotine heeft ook effect op de huid en het verouderingsproces ervan.

Amish Patel, huidverzorgingsexpert bij Intrigue Cosmetic Clinic, vertelt dat alle levensstijlkeuzes een grote impact hebben op het verouderingsproces. Niet alleen vapen of roken, maar ook veel alcohol drinken, een slecht dieet volgen of de huid niet goed verzorgen, hebben allemaal invloed op je uiterlijk. Ook weinig buiten komen, niet sporten en veel naar een beeldscherm staren (Gen Z’ers zitten veel op social media) dragen hieraan bij.

Millennials leven bewuster

Millennials staan er daarentegen bekend om dat ze bewuster en gezonder leven dan de generaties die hen voorgingen. Ze roken minder vaak, sporten meer, eten bewust en houden zich veel bezig met huidverzorging.

Uit onderzoek is gebleken dat millennials zelfs het meeste geld uitgeven aan huidverzorging, meer dan andere generaties. Dit alles draagt bij aan een gezonde levensstijl en zorgt er dus ook voor dat ze er minder snel oud uit zien.

Hoe word je mooi oud op een natuurlijke manier?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️