Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

3 tips van een professor voor een gelukkig en succesvol leven

Gelukkig en succesvol zijn: wie wil dat nu niet? Toch hebben we allemaal een andere kijk op geluk en eigen manieren om het na te streven. Des te interessanter is het om van elkaar te leren. Serial ondernemer Scott Galloway is professor aan de NYU Stern School of Business en auteur van het boek The Algebra of Happiness, waarin hij tips deelt voor een gelukkig en succesvol leven.

We delen zijn drie belangrijkste inzichten over geluk en succes.

Tips voor een gelukkig en succesvol leven

Je kunt je in eerste instantie afvragen wat deze twee begrippen voor jou betekenen. Voor velen staat succes namelijk gelijk aan geld, macht en carrière. Maar kan je succes ook zien als iets wanneer je gelukkig en gezond bent en tijd doorbrengt met geliefden.

Ook Galloway deelt zijn kijk op een gelukkig leven:

1. Sporten

“Show me somebody who does Pilates, works out, boxes, runs four or five times a week, and uses sports as a means of establishing relationships in the company of others, and I’ll show you someone who is good at life”, vertelt Galloway in de podcast van MindBodyGreen.

Leren van de Zuid-Koreanen: zo krijg je blijvend ‘haengbog’ geluk in je leven

Ofwel: maak sporten onderdeel van je leven niet omdat het moet, maar omdat je het in je leven wílt intergeren. Je lichaam en brein blijft er niet alleen fit door, je maakt er ook gelukshormonen door aan.

Sporten maakt simpelweg gelukkig!

2. Sociale contacten

De mens is een sociaal dier en hoort nu eenmaal graag bij een groep of community. Of dat nou een familie, een vriendengroep of een ondernemersclub is. Een vangnet om op terug te vallen en je geliefd voelen, is ontzetten belangrijk voor je mentale én fysieke gezondheid, vertelt Galloway.

Social media en gebruik van onze telefoon zorgen er alleen helaas voor dat we er steeds minder goed in worden en we ons steeds vaker verstoppen achter een scherm.

3. Doe je best

Geluk komt en gaat, dus als je je nu even niet geweldig voelt, dat is dat helemaal oké. Maar als je je lange tijd niet mentaal niet goed voelt of  heel erg alleen, weet dan dat er genoeg opties zijn. Het is belangrijk om je mentale gezondheid serieus te nemen.

De 3 grote gelukslessen van een gelukspsycholoog (met 20 jaar ervaring)

Downs horen nu eenmaal bij het leven, weet dat het goed komt. Stress hebben over het feit dat je stress hebt, kan namelijk nóg stressvoller zijn dat die eerste stress. Accept what is. 

Kortom: Galloway vertelt dat geluk een reis is en geen bestemming ‘so enjoy the ride’. Dus zorg voor die dagelijks beweging, bezoek je vrienden en familie en weet dat het leven nu eenmaal komt met ups en downs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️