Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 23 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Er bestaat nu een ‘Funda’ voor tiny houses (voor wie er écht in wil wonen)

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een Nederlandse website voor tiny houses, sociale meubels, duurzame kleden en vegan kerstbrunches en -diners.

Funda voor tiny houses

Is het altijd al jouw droom geweest om in een tiny house te wonen – niet gewoon voor een weekje, maar voor de lange termijn? Dan is TinyFindy.nl een uitkomst voor jou. De net gelanceerde website heeft als doel om aanbieders en zoekers van tiny houses samen te brengen. Een soort Funda dus, maar dan duurzaam.

Minimalistische inspiratie: 10 x de leukste tiny houses op Instagram

Ook leuk: de site heeft geen commercieel oogpunt. Aanbieders moeten wel betalen om huisjes aan te bieden, maar alleen om de website te financieren. Huizen kosten enkele tienduizenden euro’s – stukken minder dan een ‘normaal’ exemplaar, uiteraard. En zit er niets bij wat je zoekt? Dan kun je ook gewoon het tiny house-bouwpakket bestellen. Kom maar op met het minimalistische leven!

Design voor werkervaring

Ken jij Studio Perspective al? In deze webwinkel verkopen ze Duurzaam Dutch Design – niet alleen heel tof door de alliteratie, maar ook door het idee erachter. De producten worden namelijk op een ‘sociale manier’ geproduceerd: meestal houdt dat in dat er een samenwerking is tussen een Nederlandse ontwerper en een sociale werkplaats. Gevolg: de designer kan lokaal produceren én er worden werkuren gecreëerd voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo doen ze niet alleen meer werkervaring op, maar kunnen ze ook werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Hoe leuk: zo ziet een tiny house van de IKEA eruit

Studio Perspective is van alle markten thuis: je koopt er niet alleen meubels, verlichting en accessoires, maar bijvoorbeeld ook kunst die gemaakt is door mensen met een lichamelijke beperking. Zij blij, jij blij. En heb je een eigen bedrijf? Dan kun je er ook kantoorinrichting voor eventuele werknemers kopen.

Kleden met een verhaal

Heb je niet genoeg aan meubels, maar wil je er ook wat kleden bij voor je interieur? Ook daar is een sociale onderneming voor: Sukhi maakt fairtrade kleden van duurzame en pure materialen, voor een eerlijk loon. De vloerkleden zijn met de hand geknoopt en geweven in Nepal, India, Marokko en Turkije. De kleden worden volgens traditie gemaakt, en gaan levenslang mee. Ze hebben allemaal een eigen verhaal: de patronen zijn vaak afspiegelingen van het leven van de wever zelf.

Maar dat niet alleen: de mensen die de kleden maken, hebben ook nog eens twee tot drie keer hogere salarissen dan het gemiddelde inkomen in de regio. Daarnaast krijgen ze trainingen aangeboden om zichzelf ook te blijven ontwikkelen. Je koopt de kleden in de webshop. En zit er niks bij wat je zoekt? Dan kun je altijd nog je eigen kleed laten maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️