Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 13 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Minimalistische inspiratie: 10 x de leukste tiny houses op Instagram

Leven op slechts een paar tientallen vierkante meters: je moet het maar kunnen. En als je het dan óók nog stijlvol kan, zijn we helemaal jaloers. Van warme houten interieurs tot industrieel zwart: we zetten de mooiste tiny houses op Instagram voor je op een rijtje.

Dus eh, wie doet er mee met ontspullen?

In een Tiny House wonen, hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk?

10 x de leukste Tiny Houses op Instagram

@littlerivertinyhouse

Het ‘little river tiny house‘ is een project van Amber en Tyler, een getrouwd stel dat een droom najoeg en een tiny house helemaal opknapte. En wat ziet het er fantastisch uit! De meeste kamers zijn rustig, met heel veel hout en gebroken wit, terwijl de kleine badkamer juist modern zwart is geschilderd.

Oh, en: het is te huur! Mocht je toevallig ooit Tennessee willen bezoeken, dan is dit de plek waar je moet zijn.

@tinyhomewildadventures

De tiny house van Edwin en Clara in Californië is niet alleen ontzettend warm en schattig, maar ze delen ook nog eens een heleboel hacks voor wie z’n eigen tiny house wil inrichten. Hoe richt je een huisje het beste in, en hoe zorg je ervoor dat je zo weinig spullen blijft houden?

Ook delen ze een heleboel over hun ervaring met wonen in een tiny house. En eerlijk is eerlijk: het geluk spat ervanaf.

@katyzientek.tinyliving

Living small but loving big, dat is het motto van de familie die in dit leuke tiny house in Texas woont. Vorig jaar september begonnen ze met het verbouwen van een oude schuur die altijd als opslag werd gebruikt, en in mei was dat dan eindelijk klaar.

De reden voor het wonen in een tiny house was in eerste instantie om geld te besparen, maar het gezin is er nu ook ontzettend gelukkig. En zeg nou zelf, hoe leuk is om als kind zo dicht bij de natuur op te groeien?

Een Tiny House bouwen, waar begin je? Tim bouwt er zelf één en legt het uit

@tinyhouseroes

Tiny House Roes vind je op de Veluwe. Yes, gewoon in Nederland! Eigenaresse Denise woont er niet zelf in, maar verhuurt het huisje aan maximaal 4 gasten.

Het heeft een open haard en een hottub – wat wil je nog meer?

@i.built.a.glampervan

‘Huis’ is misschien een te groot woord voor de plek waar Kylie-anne woont, maar haar ‘glampervan’ is minstens net zo cool.

In tegenstelling tot het houten interieur dat ze meeste minimalistische huisjes hebben, heeft zij het bijna industrieel ingericht. Voor ieder wat wils dus! Ook zij geeft trouwens veel tips over zelf DIY’en en ruimtebesparende designs.

@theboxhop

Het creatieve duo Emily en Seth verbouwt industriële containers tot fantastische tiny houses, om ze vervolgens te verkopen of verhuren. En alsof dat verbouwen nog niet knap genoeg is, hebben ze ook nog een fantastische smaak in interieur.

We bedoelen maar: gouden kranen? Zeshoekige tegels? Enorme ramen? Willen we.

@honeytreefbg

Tuurlijk, een tiny house op zich is al top. Maar een tiny house ín een boom? YES PLEASE. Op het terrein van HoneyTree Farm vind je meerdere boomhutten, die stuk voor stuk van binnen én buiten prachtig zijn.

En ja, stiekem dromen we er nu dus van om deze huisjes niet alleen te huren, maar er gewoon fulltime in te wonen. Zelfs als we daarvoor naar Texas moeten.

Bestemming offline: deze 5 tiny houses kan je gewoon huren in Nederland

@our_tiny_project

Dit stel heeft z’n tiny house zelfs een naam gegeven: Tuī. En het moge duidelijk zijn dat ze van planten houden (same here, y’all).

Maar hoewel ze hier nog helemaal niet zo lang wonen, hebben ze toch al een ander ‘tiny project‘ op het oog: een verhuizing naar een plek waar ze zich bezig kunnen houden met permacultuur. Als je ze volgt op Instagram, blijf je daar natúúrlijk van op de hoogte.

@thedixietribe

Wonen in een oude schoolbus? Dat doet dit gezin met 2 kleine kinderen gewoon! En hallelujah, wat zijn we jaloers op Rach, Sam, Ellis en Bodhi.

Ook dit gezin heeft trouwens alweer een nieuw doel op het oog: naast een schoolbus, hebben ze ook een oude caravan gekocht die ze om gaan toveren. Best handig voor als de kids groter zijn, toch? Het moge duidelijk zijn: once you go tiny, you never go back. Meer tiny houses op Instagram voor ons, dus.

@tinyhouse4four

De familie Gijzenij heeft nu nog geen Tiny House, maar dat komt er wel – ze bouwen ‘m namelijk helemaal from scratch! En dat is superleuk om te volgen.

Op hun Instagram-account volg je de hele reis, van ontwerpen naar ontspullen én straks natuurlijk verhuizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️