Tessa Ham
Tessa Ham Betere wereld 16 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de leukste groene plekken om te flexwerken in Nederland

Ben je toe aan een nieuwe en inspirerende omgeving waar je veel gedaan kunt krijgen? We verzamelden de leukste groene en duurzame plekken om te flexwerken in Nederland. Of je nou een ondernemer bent die op zoek is naar een vaste werkplek en een fijne community, of een thuiswerker die de muren van z’n huis op zich af ziet komen: met deze mix aan duurzame flexplekken en vegan café’s zit er altijd wel wat voor je bij.

Op al deze plekken kan je fijn en geconcentreerd flexwerken, en bij veel locaties ook nog eens verdiend genieten van een duurzame maaltijd.

De Groene Afslag (restaurant en flexplekken)

De Groene Afslag in Laren noemt zichzelf de ‘groenste inspiratielocatie van Nederland’ en daarmee zouden ze weleens gelijk kunnen hebben. Het is een multifunctionele ontmoetingsplek waar je heerlijk vegan en duurzaam kan eten in het circulaire restaurant na een middagje hard werken. Wil je De Groene Afslag wat regelmatiger bezoeken en ben je juist wel toe aan een beetje rust en privacy? Overweeg dan een flexplek te huren voor 1, 2 of 3 dagen per week.

Aloha (restaurant)

In het voormalige zwemparadijs Tropicana in Rotterdam vind je nu de low waste foodbar Aloha. De kaart is beknopt, maar zo kwalitatief dat je nog moeite hebt met kiezen. De maaltijden zijn voedzaam en groente gedreven en helemaal tof is dat de medewerkers getraind worden om het hele product te verwerken. Eventueel restafval? Dat bewaren of conserveren ze voor later gebruik.

Alsof dat nog niet genoeg is, is het interieur prachtig en inspirerend. Alhoewel: misschien zitten we met mooi weer nog het liefst te werken op het terras. Het geweldige uitzicht over de Maas krijg je er tijdens het flexwerken namelijk gratis bij.

https://www.instagram.com/p/CBJMX3TjPES/

BlueCity (flexplekken)

In hetzelfde gebouw vind je BlueCity, dat werkruimte biedt aan innovatieve circulaire ondernemers. Ideaal als je het duurzame voormalige zwemparadijs als terugkerende werkplek wil gebruiken. Of je nou een startende zzp’er bent of een scale-up met een productielijn, als je een circulaire onderneming hebt, kun je bij BlueCity terecht. Dat betekent niet alleen een fijne werkplek met duurzame klimaat- en energievoorzieningen, maar ook een community met likeminded ondernemers.

UCo (vaste werkplekken en flexplekken)

Duurzame ondernemers in de buurt van Utrecht opgelet, want bij UCo (UtrechtCommunity voluit) kun je flexplekken of vaste werkplekken huren in een prachtig pand. Een monumentale treinloods is omgebouwd tot een energieneutraal en modern kantoor met grote ramen waar het daglicht door naar binnen stroomt. Natuurlijk drink je hier duurzame koffie tijdens het flexwerken en eet je hier een biologische lunch.

De Binnentuin van Kantoor de WAR (letterlijke kantoortuin)

Het is moeilijk om niét fan te worden van de Binnentuin van Kantoor de WAR in Amersfoort. Want zeg nou zelf, werken tussen het groen is toch veel inspirerender dan werken in een kantoortuin. De Binnentuin is een kas met veel planten die toch een beetje als een huiskamer aanvoelt. Tussen 10:00 en 17:00 uur kan je er gebruik maken van de gratis wifi. Tegen betaling kan je genieten van een kopje koffie, thee of een glas limonade.

Lees ook: Dit zijn de beste vegan restaurants van Nederland

Broei (café)

Niet alleen het interieur van Broei in Utrecht is fantastisch, ook de veganistische en vegetarische kaart is geweldig. Broei werkt zo veel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers. Tel daarbij op dat ze hun eigen brood maken in de Broei bakkerij en je bent verkocht.

https://www.instagram.com/p/CA-iCaBlgLH/

Oerwoud (café)

‘Oerwoud is het groenste plekje in het centrum van Den Bosch’, staat er op de website van healthcafé Oerwoud. Dat kan je letterlijk nemen, want het eten is hier niet alleen gezond en duurzaam, je zit hier ook daadwerkelijk tussen de planten. Naast het eten van geweldige vegan gerechten, smoothies en taartjes kan je hier ook producten kopen die eerlijk en duurzaam gemaakt zijn.

ImpactHub (flexplekken)

Bij ImpactHub in Amsterdam kun je tijdens het flexwerken genieten van duurzame thee of koffie, terwijl je omringd wordt met andere sociale ondernemers. Je kunt lid worden van de community, maar als je niet zo van commitment houdt, kan je met een strippenkaart af en toe binnen waaien.

Verder lezen? Zo houd je werk en privé goed gescheiden als je thuis werkt

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️