Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 18 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Laat geld jouw kant op stromen: 6 oefeningen voor financiële overvloed

Praten over geld: het is en blijft soms een ongemakkelijk onderwerp, maar waarom eigenlijk? Waarom leren we dat geld ‘vies’ is  of juist de ultieme quick fix naar geluk? Hoog tijd om een gezonde relatie met geld te gaan ontwikkelen. Want alleen dán wordt het makkelijker om geld jouw kant op de laten stromen, meent de Japanse geldexpert Ken Honda.

Klinkt zweverig? Valt mee. We leggen uit hoe het zit en delen 6 simpele oefeningen helpen bij het zorgen voor meer financiële overvloed.

Hebben we het over geld, dan willen we vaak vooral niet laten blijken dat we er veel mee bezig zijn (want: geld maakt niet gelukkig, toch?). Of juist andersom natuurlijk. We pronken juist met het geld dat binnenstroomt en de mooie dingen we daarvan kunnen kopen.

Ondanks dat veel belangrijke dingen in het leven niet te koop zijn (zoals gezondheid, geluk en vriendschap om er maar een paar te noemen), speelt geld wel degelijk een rol in onze maatschappij en dus in ons leven.

Hoog tijd om er een gezonde relatie mee te ontwikkelen.

Financiële overvloed

Volgens de Japanse auteur en money mindset expert is hoe we over geld denken ontzettend belangrijk en heeft het alles te maken met happy en dus unhappy money.

Happy money

Hoe zit het met jouw relatie met geld? Dat kan je toetsen door na te gaan welke emoties het bij je oproept. Roept het emoties als stress, schaamte, angst, gepieker of schuld bij je op? Of juist geluk en blijdschap?

Negatieve emoties zijn volgens de geldexpert (surprise surprise) niet bevorderlijk voor de cash flow. Want dát is wat je uiteindelijk wilt bereiken: een cash flow met als doel financiële vrijheid, zodat je er geen stress of last van ervaart.

Honda pleit er dus voor een happy om voor cash flow te zorgen. Het mooie? Overvloed kun je aantrekken en is een manier van manifesteren. Dat kun je met allerlei onderwerpen in je leven doen, en dus ook met geld.

Zó doe je dat:

1. Dankbaarheid voor geld

Schrijf op waar je dankbaar voor bent als het aankomt op geld. Daarmee richt je je dus op dingen die je wél hebt of kunt doen, in plaats van wat je niét kunt doen.

2. Doelen

In het algemeen werkt het vaak goed om te werken met doelen. Met geld werkt dat net zo. Wil je financiële overvloed creëren, maak dan voor jezelf inzichtelijk wat je met het geld wilt bereiken.

Zó stel je gelddoelen die je ook daadwerkelijk gaat halen

3. Visualiseer

Een visualisatie kan je helpen om overvloed aan te trekken. Ga er even goed voor zitten, sluit je ogen en visualiseer hoe jouw ideale succesvolle, financiële situatie eruit ziet. Wat zie je? Wat voel je?

4. Let op je woorden

Woorden zijn ontzettend belangrijk als het aankomt op manifesteren. Woorden zijn vaak krachtiger dan je denkt. In plaats van te zeggen of denken ‘ik moet sparen’, kun je zeggen ‘ik wil sparen om voor financiële overvloed te zorgen.’

5. Stop met jezelf vergelijken

Als we altijd maar naar anderen blijven kijken, dan wordt het moeilijk om voor overvloed te zorgen. Jezelf met anderen vergelijken is namelijk een typisch voorbeeld van denken in schaarste in plaats van denken in overvloed. Op die manier zal het nooit genoeg zijn. Probeer jezelf daar op te betrappen, en het succes van een ander los te laten.

6. Spendeer happy money

Doe het liefst enkel aankopen die het jou ‘waard’ zijn, dan zorg je namelijk vanzelf voor happy money. Zo geef je geld uit met een positieve intentie en voorkom je dat jij je schuldig gaat voelen over je uitgave.

Financiële overvloed ontwikkelen heeft dus alles te maken met mindset. You got this!

10 simpele manieren om dagelijks geld te (be)sparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️