Leonie Collombon
Leonie Collombon Maatschappij 27 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

6x films die je inspiratie bieden voor het nieuwe jaar

Niets mis met een zoetsappige kerstfilm aanslingeren, maar soms wil je meer dan een clichéverhaal over de liefde. Deze films zijn een verrijking voor december en bieden inspiratie voor het nieuwe jaar.

Inspirerende films voor het nieuwe jaar

The Elephant Whisperers

De band tussen mens en dier is soms onbeschrijfelijk. In The Elephant Wisperers volg je de Indiase Bomman en Bellie die hun leven hebben toegewijd aan de zorg voor een olifant. Raghu werd als babyolifant afgestoten door zijn familie en verkeerde daardoor in levensgevaar. Toen Bomman en Bellie de olifant tegen het lijf liepen, besloten ze er alles aan te doen om het dier een mooi leven te bieden. Van deze natuurdocumentaire raak je gegarandeerd ontroerd.

The Elephant Whisperers bekijk je op Netflix.

Down to Earth

Steeds meer mensen dromen ervan om de bewoonde wereld achter zich te laten en op zoek te gaan naar een groenere en bewustere manier van leven. De familie die je in Down to Earth volgt, droomde er niet alleen van, maar ging er ook voor. In vijf jaar bezoekt de familie verschillende stammen op zes continenten en gaat het gezin op zoek naar een manier van leven die beter past bij hun idealen. Waarschuwing: grote kans dat je na het zien van deze docu ook iets aan je leven wilt veranderen.

Down to Earth bekijk je op YouTube.

Beyond Men and Masculinity

Mannen horen niet te huilen, mannen doen niets in het huishouden, mannen kunnen beter autorijden dan vrouwen: er bestaan heel wat vooroordelen over wat mannelijkheid precies inhoudt. Deze documentaire op Netflix duikt dieper in het begrip en gaat op zoek naar antwoorden: verschillen mannen en vrouwen nou écht zo veel van elkaar, of valt het eigenlijk wel mee?

Beyond Men and Masculinity bekijk je op Netflix.

We Feed People

José Andrés richtte in 2010 World Central Kitchen op, een nonprofit organisatie waarmee hij al honderdduizenden mensen van een maaltijd voorzag na een natuurramp. In We Feed People volg je zijn verhaal en ontdek je wie de man achter dit mooie doel is. Als er één film is die inspiratie biedt voor het nieuwe jaar, is het deze wel.

We Feed People bekijk je op Disney+.

I Am Greta

Greta Thunberg is zonder twijfel de jongste en bekendste natuuractiviste op aard. Met haar twintig jaar weet ze mensen wereldwijd te inspireren om groenere en duurzamere keuzes te maken. In I Am Greta leer je de jonge vrouw beter kennen en ontdek je meer over haar dan slechts de nieuwsfeiten.

I Am Greta bekijk je op Prime Video.

The Subtle Art of Not Giving a F*ck

The Subtle Art of Not Giving a F*ck werd gebaseerd op de gelijknamige bestseller waarin de auteur op zoek gaat naar de zin van het leven. Volgens hem zou iedereen namelijk meer levensgeluk ervaren door wat minder f*cks te geven. Hoe je dat precies doet? Deze documentaire helpt je er een handje bij

The Subtle Art of Not Giving a F*ck bekijk je op Pathé Thuis.

Welke films geven jou inspiratie en zou jij tippen in het nieuwe jaar?

Floortje Dessings documentaire over dierentoerisme is een must watch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️