Kiara Louis
Kiara Louis Welzijn 3 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Wil je beter slapen? Deze fijne drankjes helpen je

Slapeloze nachten kunnen je op echt opbreken – maar meteen naar slaappillen grijpen is ook niet voor iedereen the way to go. Wat dacht je van deze natuurlijk slaapmiddeltjes?

Golden Latte

beter slapen
Op welk moment van de dag je ‘m ook drinkt, een golden latte is altijd een goed idee. Dat dat komt vooral door de kurkuma die erin zit, die dit drankje een gele kleur geeft. Dit kruid, ook wel geelwortel genoemd, heeft erg veel gezondheidsvoordelen. Zo staat het onder meer bekend om zijn ontstekingsremmende functie. Naast het feit dat dit gouden drankje erg gezond is, helpt het volgens onderzoek ook bij slapeloosheid. Kurkuma is dus je redder in nood bij slapeloze nachten.

Hemp Peppermint Hot Chocolate

hot peppermint choco
Bron: Will Frolic for Food

Bijna iedereen houdt van warme chocolademelk. Deze versie is ook nog eens heel erg goed voor je nachtrust. Er zitten gezonde vetten in door de cashewnoten-boter en door de pepermuntolie heb je minder kans op kramp in je spieren, aldus wellness coach Bryn Ewing. Kun je dus gewoon doorslapen zonder wakker te worden van nare pijntjes.

Lavender Bedtime Milk

lavendel bedtime
Bron: Kale and Caramel

Dit drankje is de perfecte toevoeging aan je avondritueel, te weten dat lavendel en kamille bekend staan om hun ontspannende werking. De ochtend erna heb je hier ook nog plezier van, want lavendel heeft tevens een stabiliserende werking op je humeur. Als je ontspannen naar bed wilt gaan én uitgerust wilt wakker worden, zit je met een kopje lavendel sowieso goed.
Dit vind je vast ook interessant: Je kunt niet slapen? Tips om sneller in slaap te vallen.
 

Kokoswater

kokosnoot water
Bron: Pinterest

Omdat warme drank niet altijd fijn is – bijvoorbeeld op een warme zomeravond – is een koud drankje voor het slapen gaan soms een beter idee. Kokoswater is in zulke gevallen je beste vriend. Behalve dat het heel goed hydrateert, heeft het ook een hoog magnesiumgehalte. Dat vermindert de spanning in je gehele lichaam.

Pink Moon Milk

pink moon milk
Bron: Heartbeet Kitchen

Naast dat dit drankje er prachtig uitziet, helpt het je ook om rustig in slaap te vallen. Er zit namelijk kersensap in, dat kan helpen tegen slapeloosheid. Ook bevat het een magisch kruidenpoedertje genaamd ashwaganda, dat al jarenlang gebruikt wordt voor stressvermindering. Daardoor zou je ook sneller in slaap vallen. De naam laat het magische kruid overigens ingewikkelder klinken dan het is; ashwaganda is gewoon te koop bij de natuurwinkel.

Welterusten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️