Eva Spigt
Eva Spigt Reizen 13 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Hoe fijn is het nu eigenlijk echt om een digital nomad te zijn?

Digital nomad, met je laptop onder je arm gaan en staan waar je wil. Het ultieme gevoel van vrijheid maar ook dé manier om doelen te stellen in het leven. Door de pandemie is dit vrije leven dichterbij dan ooit nu thuiswerken de nieuwe norm is. Maar hoe is het nu eigenlijk écht om een digital nomad te zijn?

BEDROCK’s redacteur Eva werkt al meer dan een jaar rond de wereld en geeft je een inkijkje.

Voordelen van digital nomad

Boek vandaag nog je vlucht naar het buitenland om een tijdje als digital nomad door het leven te gaan. Digital nomads worden vaak gezien als freelancers of ondernemers maar je kunt ook in loondienst een tijdje ergens anders werken. Tegenwoordig zijn er steeds meer werknemers die hun home office verruilen voor een tijdelijke werkplek onder de zon.

Vanuit haar ervaring beschrijft Eva de vele voordelen die het digital nomad leven heeft, natuurlijk vanuit een co-working space in Portugal. Mocht je in loondienst zijn en je werkgever willen overtuigen, dan zijn dit de tips om mee te nemen tijdens de onderhandelingen.

Het geeft een boost aan inspiratie

Zit je een beetje in een sleur? Tijd om toch echt je vlucht te boeken en ergens anders te gaan werken. Een nieuwe omgeving, verschillende mensen en culturen, het werkt allemaal enorm inspirerend. Het trekt je uit bepaalde denkpatronen en laat je op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

Pluk de vruchten van deze nieuwe tijden met remote werken in het buitenland

Zorg er wel voor dat je een fijne werkplek voor jezelf creëert op je nieuwe werkplek. Boek bijvoorbeeld een bureau in een co-working space. Niet alleen handig om te werken en meetings te houden, maar ook om like-minded mensen te ontmoeten.

Je wordt productiever 

Een lekker zonnetje, goede surf voor de deur of terrassen na werk, het digital nomad leven zorgt ervoor dat je veel productiever gaat werken. Alle avonturen op je nieuwe plek wil je natuurlijk niet missen. Je deelt je tijd dus veel efficiënter in dan tijdens een 9-5 baan op kantoor.

Misschien sta je ’s ochtends wat eerder op of ga je in de avond wat langer door als de surf rete-goed was in de middag. Zolang je die deadlines haalt, is er niks aan de hand.

Je zelfvertrouwen krijgt een boost 

Het indelen van je eigen tijd, deadlines halen en goed werk verrichten, het leven als digital nomad kan een boost geven aan je zelfvertrouwen. Sommige mensen denken dat je als digital nomad 24/7 op vakantie bent terwijl je toch echt een dik staaltje doorzettingsvermogen nodig hebt om de zon en cocktails te weerstaan.

Toch die co-working induiken en daarna keihard genieten van het leven, geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Best of both worlds. Het mooie is, het kan écht.

Je ontmoet gelijkgestemden 

Veel digital nomads zijn ondernemer en werken voor zichzelf. Bijvoorbeeld die ene love coach die online sessies aanbiedt of de copywriter die schrijft voor inspirerende magazines. Door te leven als digital nomad, kom je de meest diverse mensen tegen. Waar je normaal spart met collega’s of mensen uit je vak, kan het juist lenen om een probleem of case te bespreken met je mede digital nomad’er, een ondernemer in hart en nieren.

Niks is verfrissender dan te spreken met iemand met een andere achtergrond (zowel jobwise als cultureel).

Je activeert je talenknobbel

Last but not least, omdat veel digital nomads van over de hele wereld ergens komen werken, is de voertaal van gesprekken veelal in het Engels. Dé manier om die taal bij te spijkeren en nieuwe woorden of uitdrukkingen te leren. Het is ook een aanrader om de taal te leren van het desbetreffende land waar je werkt. Een koffietje bestellen in het Spaans?

6 redenen waarom reizen je een beter mens maakt

No hay problema, als je langere tijd in een Spaanstalig land werkt. Enne… een koffietje in de zon met je laptop op tafel, smaakt toch echt veel beter dan een Nederlands bakkie pleur. Vaya, esto es increible, de verdad!

Hoe fijn is het dus echt om digital nomad te zijn?

Met al deze voordelen op een rij, kunnen we je alleen maar aanraden om te gaan. Go go go, boek je ticket en ga een paar maanden in het buitenland werken.

Locatie-onafhankelijk werken wordt steeds populairder: zo doe je het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️