Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Werk 25 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Tijdens de feestdagen maak je meer kans op een nieuwe droombaan

Overweeg jij zo net voor de feestdagen nog een nieuwe droombaan? Dan is dit hét moment om hier werk van te maken. Hoezo dat? Nou dat leggen wij in dit artikel even uit.

Iedereen mijmert weleens over een nieuwe droombaan. Uit onderzoek van Indeed blijkt dat bijna de helft van de werknemers vindt dat ze meer salaris verdienen; slechts 43 procent van de werknemers is tevreden met hun salaris.

En dat is niet zo gek met prijzen die door het dak gaan. Dus, ben jij toe aan een nieuwe uitdaging met misschien ook nog eens meer salaris?

Of wil jij liever thuiswerken terwijl jouw huidige werkgever je verplicht om op kantoor te werken?

Feestdagen nieuwe droombaan

Maak gebruik van de laatste week van het jaar, want jouw kansen worden groter!

Er is minder concurrentie voor die ene droombaan

Ken je dat? Je ziet een knaller van een vacature online verschijnen en nog voordat jij jouw brief goed en wel geschreven hebt, staat er: vacature vervuld. Vis je wéér achter het net. Tijdens de feestdagen zijn veel mensen met andere dingen bezig of zelfs een week offline. Dit maakt jouw kansen om een nieuwe droombaan te bemachtigen beduidend groter. Zeker als het bedrijf in kwestie om personeel verlegen zit, bestaat er een dikke kans dat er tijdens kerst gewoon gewerkt wordt. En anders ben jij in het nieuwe jaar, de eerste die in de mailbox verschijnt.

Zeeën van tijd

Veel mensen zijn tussen kerst en oud & nieuw een weekje vrij. Misschien is dit voor jou ook het geval. En wie weet heb jij zomaar een hekel aan alle verplichte nummertjes tijdens de feestdagen. Dan heb je een mooi excuus om uitgebreid de tijd te nemen om je te concentreren op de zoektocht naar een nieuwe droombaan.

Momentum

Bedrijven zoeken vaak in januari en februari veel naar nieuwe aanwas. De tijd van afronden is namelijk voorbij en de focus komt weer op groei, opbouw en toekomstplannen te liggen. Grote kans dat jij in dit grotere plaatje past! Laat die HR-manager dus zien dat jij hengelt naar die coole functie! Lukt het niet? Dan heb je héél januari nog om verder te solliciteren.

Zo solliciteer je tijdens de feestdagen op een nieuwe droombaan

Nu jij jouw kansen schoon ziet, helpen we je graag een eindje op weg. Er zijn namelijk manieren die de kans op een nieuwe baan (met hoger salaris) vergroten.

Netwerken

In december zijn er veel borrels en events. Soms heb je daar, net voor de feestdagen, absoluut geen trek in. Maar het loont wél om nieuwe contacten op te doen om een nieuwe droombaan binnen te hengelen. Is de borrel bij jouw eigen werkgever niet te doen, zo saai? Dan kun je misschien aanhaken bij een netwerkevent, een kerstborrel van vrienden of die van je lief. Je weet nooit welke deuren dat opent.

Plan bewust ‘sollicitatietijd’ in om tijdens de feestdagen een nieuwe droombaan te scoren

Van de hele vakantie solliciteren, komt niemand in de feeststemming. Net zoals met alles in het leven, geeft het rust en overzicht om specifieke momenten in te plannen die je aan het zoeken van een baan besteedt.

Als je bijvoorbeeld iedere dag een uurtje aan de slag gaat, kom je al een heel eind. Zorg dat je de basis van je brief klaar hebt (met jouw skills en passies, die veranderen immers niet) en scherp deze aan als je een specifieke vacature tegen het lijf loopt.

Wie goed doet, goed ontmoet

Wie goed doet, goed ontmoet. Als je je inzet voor anderen, kan je zelf ook rekenen op een goede waardering en behandeling. In de aanloop naar de feestdagen, worden er veel initiatieven gelanceerd om vluchtelingen, zieke, arme of eenzame mensen een steuntje in de rug te geven.

Hard nodig. Dus zit jij er warmpjes bij tijdens de kerst, laat dan zien dat je een groot hart hebt en doe iets voor een ander. Denk aan een donatie aan Het vergeten kind, een bijdrage voor de lokale voedselbank (ook een helpende hand is waardevol) of check of je iets kunt doen voor een stichting als Because We Carry.

Als jij je tijdens de feestdagen focust op een nieuwe droombaan, is de kans groot dat je in januari je kans schoon pakt! Want het nieuwe jaar begint altijd met een frisse wind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️