Julia van Buuren
Julia van Buuren Persoonlijke verhalen 10 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Farkhonda ging op zoektocht: ‘Het is belangrijk om verliefd te worden op jezelf’

Farkhonda Azizi ontdekte haar innerlijke kracht toen ze eindelijk tijd voor zichzelf nam. Ze schreef hier het boek ‘Lichtstralen van Farkhonda’s ziel’ over. “Ik hoop met dit boek mensen te kunnen helpen die vastlopen in het leven”, vertelt Azizi.

Door haar eigen ervaringen heeft ze veel geleerd en wil Azizi nu ook een lichtpunt voor anderen zijn.

De zoektocht naar jezelf

Zelfontwikkeling en zelfvertrouwen zijn zo belangrijk”, begint ze. Wanneer je een zoektocht naar jezelf begint, leer je wie je echt bent en kun je ook meer liefde voor jezelf hebben. “In dit tijdperk is het belangrijk om verliefd te worden op jezelf, want als je niet van jezelf houdt, zowel van je positieve kanten als van je tekortkomingen, kan een ander dat ook niet doen.” Het is volgens Azizi daarom belangrijk om naar je binnenwereld te keren en je ware aard te leren kennen.

Durf de tijd te nemen

Azizi leerde deze wijsheid op een harde manier. “Ik werd een aantal jaar geleden ziek en ik merkte al snel dat wanneer je niet goed voor jezelf zorgt, niemand dat voor jou doet”, vertelt ze. Ze sloot zichzelf op om diep te kunnen nadenken. Toen ondervond ze dat het belangrijk is om jezelf op nummer één te zetten. “Niemand kan de pijn voor je wegnemen en niemand kan je tekortkomingen voor je verbeteren, dat kan je alleen zelf”, vertelt Azizi. Ze leefde, naar eigen zeggen, in een lelijke binnenwereld en wilde dit veranderen. “Ik besloot mezelf te onderzoeken en me te bevrijden van de pijn en al het lijden. Ik wilde ruimte voor de toekomst en voor mezelf creëren”, benoemt ze.

Tijd durven nemen is hierbij, volgens Azizi, essentieel. “Emoties stapelen zich snel op en hierdoor kun je je niet gehoord of gezien voelen door de buitenwereld. Maar dit komt in werkelijkheid doordat we niet gehoord en gezien worden door onszelf”, legt Azizi uit. Ze dook voor het eerst volledig in haar emotiewereld. “Ik vroeg mezelf af hoe ik hier beland was en waarom ik geen hoop meer had in het leven. Iets wat ik al veel eerder had moeten doen”, beschrijft ze.

Geen tijd om te rouwen

Ze kwam erachter dat ze onderbewust nog aan het rouwen was, en dat dit haar belemmerde in haar leven. “Toen ik achttien was overleed mijn moeder aan leukemie. Ik vond dat ik toen geen tijd had om te rouwen en zo vlogen de jaren voorbij. Ik was druk met mijn studie en carrière maken, maar het allerbelangrijkste schoof ik aan de kant”, vertelt ze.

Toen ze ziek werd nam ze een half jaar de tijd voor zichzelf om ook te rouwen. “Een lange tijd heb ik niet van me laten horen, en daardoor zag de wereld mij en mijn pijn ook niet. Hierdoor heb ik zoveel pijn geleden, wat helemaal niet had gehoeven”, vervolgt Azizi. Jaren later vond ze zichzelf eindelijk belangrijk genoeg om de tijd te nemen.

Verbonden met het universum

Ze besloot om hulp van buitenaf te zoeken en heeft veel gehad aan haar spirituele coach. “Zij heeft mijn geestelijke en chakra blokkades weggehaald en me meer positieve energie gegeven”, benoemt Azizi. Ze had last van veel lichamelijke klachten en kon sommige dagen niet eens opstaan. Na het zelfontwikkelingsproces heeft ze nog zelden last van lichamelijke pijn. “Ik heb nu grip op mijn eigen lichaam en merk veel verbeteringen”, zegt Azizi.

Ook voelt ze zich meer verbonden met universum. “Ik geloof dat er iets groters is en ik voel meer verbintenis met de islam, iets wat ik eerder niet had”, benoemt Azizi.

Veel geluk en liefde

Ze vertelt dat ze zich nu beter kan uiten en een leven leidt dat echt bij haar past. “Ik werkte in de IT wereld omdat ik graag veel wilde bereiken, maar daardoor vergat ik wat ik leuk vind en wat mijn kwaliteiten zijn”, vertelt Azizi. Doordat ze de zoektocht met zichzelf is aangegaan, merkte ze dat dit haar helemaal niet gelukkig maakte.

Nu heeft ze haar eigen praktijk en helpt ze anderen. “Ik heb zelfs een boek kunnen schrijven, ik hou van schrijven maar ik had nooit gedacht dat dit mij zou lukken”, vertelt Azizi. De afgelopen jaren heeft ze dan ook veel moois kunnen creëren. “Er is nu zoveel geluk en liefde in mijn leven, ik herken mezelf van een aantal jaar geleden helemaal niet meer. Ik leef nu in een magische wereld”, vertelt Azizi stralend.

‘Jij bent de grootste prioriteit in je eigen leven’

Azizi benadrukt hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te nemen. “Als je dit niet doet raak je steeds verder verwijderd van je ware aard en creëer je blokkades in jezelf. Je lichaam en geest functioneren dan niet meer optimaal en je raakt de balans kwijt”, zegt Azizi. Mede hierdoor hebben veel mensen last van een burn-out of depressie.

Mediteren is iets wat haar veel helpt, net zoals bidden en rust nemen. “Het is een continu proces, net zoals je je huis schoonmaakt moet je ook je lichaam en geest reinigen”, beschrijft Azizi. Routines kunnen hierbij helpen. “Jij bent de grootste prioriteit in je eigen leven”, onderstreept ze.

Laila had het goed voor elkaar: ‘Toch werd ik gedreven door controle en perfectionisme’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️