Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Psyche 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is het effect van een zonnestorm op hooggevoelige personen

Zonnestormen ontstaan door plotselinge uitbarstingen op de zon waarbij grote hoeveelheden (energetisch) geladen deeltjes (een zonnewolk of zonnewind) de ruimte in worden geslingerd. Gaan deze deeltjes richting de aarde, dan komen ze in contact met het magnetisch schild dat onze wereldbol beschermt. Op zo’n moment ontstaat er een geomagnetische storm en kunnen we aurora’s zien, oftewel het Noorderlicht. Van zo’n zonnestorm kun je als hoogsensitief persoon last hebben.

Waarom het de laatste tijd opeens vaker over een zonnestorm gaat, is omdat de zon rustige en actieve periodes heeft. Die periodes zijn verdeelt over een cyclus van ongeveer elf jaar. Een grote geomagnetische storm kan op elk moment ontstaan, maar tijdens het hoogtepunt van de cyclus (dat is nu) is de kans daarop iets groter. Bovendien vindt een heftige zonnestorm om de honderd tot hondervijftig jaar plaats en dat is ook ongeveer nu. Een grote zonnestorm wordt dus dit jaar verwacht.

Zonnestormen en hooggevoeligheid: de effecten

Dat kan flinke gevolgen hebben. Naast de kans op stroomstoringen in het hele land, ontregelingen in het verkeer en je televisie en telefoon die geen bereik meer hebben, kan je er zelf ook last van hebben. Vooral als je hoogsensitief bent en prikkels van buitenaf sowieso al heftiger ervaart.

Een verklaring daarvoor kan zijn dat een zonnestorm een verandering veroorzaakt in het magnetisch veld van de aarde. Dat kan weer invloed hebben op je eigen energetisch veld, je energielichaam of aura. Als hoogsensitief persoon kan je hier vatbaarder voor zijn. Zo kun je je onrustig voelen tijdens een zonnestorm, maar ook moe, duizelig en emotioneler. Ook kun je het merken aan een verstoord slaappatroon. Dit zijn negatieve gevolgen van het voelen van de zonnestorm, maar het kan ook zijn dat je intuïtie opeens sterker is. Dat je intenser droomt of het gevoel hebt dat je ‘gereset’ wordt.

Meebewegen in de storm

Merk je zelf ook dat je onrustiger bent tijdens een zonnestorm? Luister dan goed naar je lichaam en beweeg mee in de zonnestorm. Ga wat vaker de natuur in, probeer opnieuw te aarden. Wandel op je blote voeten over het strand, neem wat meer rust om de extra prikkels te verwerken. Meditatie geeft je weer innerlijke rust en gezonde voeding en veel water binnen krijgen, is altijd goed.

6x fysieke en spirituele tekenen dat je derde oog geopend is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️