Kim van der Blom
Kim van der Blom Psyche 13 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat voor effect heeft #CoupleGoals op jouw relatie?

Iedereen is vast wel schuldig aan het bekijken van de video’s en foto’s onder de #CoupleGoals of #RelationshipGoals. Misschien heb je de hashtag zelf wel eens gebruikt of vroeg je je af hoe jouw relatie hierin past. Onszelf vergelijken met anderen zit nou eenmaal in onze natuur. Hierdoor kunnen er ongezonde verwachtingen ontstaan, hoe onschuldig de hashtag ook lijkt. Op internet zie je altijd maar een klein deel van een relatie, de positieve kant.

Wat voor invloed heeft #CoupleGoals op onze relaties?

Wat is #CoupleGoals?

Waar de hashtag is begonnen, is niet duidelijk. De hashtags #CoupleGoals of #RelationshipGoals worden gebruikt om op het internet te laten zien hoe goed jouw relatie is. Als het niet door koppels wordt gebruikt, wordt het gebruikt voor beroemde koppels of personages uit een film of serie. Ze maken dan een post of video waarin ze laten zien dat zij ook zo’n relatie willen.

Door de hashtag ontstaan er bij mensen bepaalde doelen die zij ook in hun eigen relatie terug willen zien. Mensen die #CoupleGoals zelf gebruiken, doen dit om een gelukkige relatie op social media te laten zien. Het laat een ideaal beeld van een relatie zien. Mensen kunnen hier verschillende redenen voor hebben, maar vaak voelen mensen zich goed als ze worden herkend of erkend door anderen.

Waarom volgen we deze trend?

Een reden waarom deze trend het zo goed doet is omdat mensen graag alles op het internet idealiseren. Daarnaast geeft deze hashtag mensen ook hoop. Het kan lastig zijn om tegenwoordig een goede gezonde dating situatie te vinden. Mensen gaan op internet op zoek naar hun ideale relatie.

Het zien van een gezonde, gelukkige relatie onder #CoupleGoals, geeft mensen hoop. Het is bij deze trend vooral belangrijk om te onthouden dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Elke relatie heeft zijn ups en downs, dat een koppel dit niet laat zien, betekent niet dat het er niet is.

Wat voor effect heeft het gebruik van #CoupleGoals?

Je denkt misschien; een hashtag dat kan toch geen kwaad? Toch is de realiteit anders, het kan namelijk een negatief effect hebben op je eigen relatie. Het zien van een onrealistisch positief beeld van relaties kan ervoor zorgen dat je voor jezelf ongezonde verwachtingen krijgt.

Het is goed om voor jezelf een doel voor ogen te hebben, maar zorg er wel voor dat het realistisch blijft. Om bepaalde doelen te behalen in je relatie is tijd nodig. Laat deze doelen je relatie niet overnemen.

Wat is een gezonde relatie?

Veel mensen weten niet goed wat zij eigenlijk verdienen in een relatie. Misschien heb je veel ongezonde relaties in je omgeving gezien en beschouw je dat al normaal. Maar wat is dan precies een ‘gezonde’ relatie.

Een gezonde relatie is een relatie waarin je samen groeit en goed met elkaar communiceert. Je mag zeker doelen voor je relatie opstellen, maar onthoud dat ze realistisch moet zijn en geef het tijd. En hoe triest het misschien ook klinkt, soms werkt een relatie gewoon niet. Dat betekent dat je deze persoon los mag laten om ruimte te maken voor die ene ware die vast en zeker op je pad gaat komen!

Wat je op internet te zien krijgt, is niet altijd de realiteit.

Volgens de sterren zijn deze twee sterrenbeelden samen het absolute powerkoppel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️