Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 12 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze edelsteen helpt écht bij liefdesverdriet en loslaten

Edelstenen zijn bijzonder en hebben door de energie helende krachten. Zo ook de amethist. Het verhaal luidt dat de amethist oorspronkelijk een halfgodin was die is veranderd in een edelsteen en vervolgens werd overgoten met rode wijn door haar geliefde uit liefdesverdriet.

De Amethist zou haar mooie paarse kleur hier aan te danken hebben. Het is een mooie edelsteen en het verhaal over liefdesverdriet al net zo. Al is het natuurlijk ook niet de enige mythe die ronde doet over deze steen.

Amethist de edelsteen bij liefdesverdriet

Toch is edelsteen een populaire kwartssoort die kracht geeft wanneer je liefdesverdriet ervaart. Wie de steen dicht op het hart draagt (als ketting) ervaart meer harmonie en innerlijke rust. De steen helpt je om los te laten en slechte gewoonten of personen achter je te laten. Dat geldt dus ook voor jouw ex.

Verlichting bij verlies

Amethist staat bekend om de kalmerende energie die kan helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning. Als je de amethist bij je draagt, ervaar je minder emotionele onrust. Zeker in het geval van verlies, helpt de steen je rouwen. Of je nu iemand verliest door de dood of wanneer je hart gebroken is door een liefdesbreuk, amethist brengt verlichting.

Inzicht en emotionele balans

In emotioneel moeilijke tijden, vliegen emoties vaak alle kanten op. Boosheid, woede en onrust zorgen voor stress en deze negatieve emoties kun je beïnvloeden door in rust te mediteren met een amethist. Erken de emoties, deze mogen er zijn, maar maak voor jezelf inzichtelijk waarom ze er zijn. En zijn ze nodig of blokkeren ze alleen jouw positieve energie.

In dit laatste geval is het beter om negatieve emoties los te laten om een positievere mindset te creëren. Dit is bij liefdesverdriet vaak ook het geval. De eerste fase ga je door een emotionele rollercoaster en ben je teleurgesteld, boos en valt je toekomst in duigen. Liefde is verslavend en amethist helpt je om verslavingen los te laten. Vaak besef je pas veel later dat het uit elkaar gaan ergens goed voor was. Dat je er als persoon door groeit.

Amethist en je chakra’s

De amethist hoort het 6e en het 7e chakra. Het 6e chakra is het chakra wat zich op je voorhoofd bevindt, tussen je ogen en je wenkbrauwen in. Dit wordt ook wel je 3e oog genoemd. Dit chakra staat net als de amethist voor je intuïtie. Het 7e chakra wordt je kruinchakra of kroonchakra genoemd. Dit chakra is de poort naar een hoger bewustzijn. Vandaar die helderheid als je de amethist durft in te zetten om te helen van liefdesverdriet.

Deze edelstenen kunnen helpen bij een burn-out

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️