Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze edelstenen kunnen helpen bij een burn-out

Wanneer je veel stress, deadlines en verantwoordelijkheden hebt, dan kan dit op een gegeven moment leiden tot een gevoel van uitputting, ook wel een burn-out. Wist je dat edelstenen veel genezende eigenschappen hebben die kunnen helpen bij een burn-out?

Therapie en medicatie kunnen effectief zijn, maar toch zoeken steeds meer mensen naar alternatieve methoden om hun burn-out te behandelen. 

5x edelstenen bij een burn-out

1. Amethist

Amethist staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak in verband gebracht met innerlijke rust en spirituele groei. Deze steen helpt stress te verminderen, de geest te kalmeren en een gevoel van vrede te bevorderen. Mensen die een burn-out hebben kunnen baat hebben bij het dragen van een amethist om de nek.

2. Rozenkwarts

Rozenkwarts staat bekend als de steen van liefde en emotie. Deze edelsteen wordt gebruikt om troost en geruststelling te geven. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die worstelen met gevoelens van leegte en isolatie als gevolg van een burn-out. Rozenkwarts zal helpen bij het openen van het hartchakra en het bevorderen van zelfacceptatie en compassie.

3. Bergkristal

Bergkristal staat ook wel om zijn zuiverende eigenschappen bekend. Deze steen wordt vaak gebruikt om negatieve energie te verdrijven en helderheid van geest te bevorderen. Voor mensen die zich overweldigd voelen door stress en ‘mentale mist’, kan bergkristal helpen bij het verlichten van spanning en het herstellen van een gevoel van focus en helderheid. Draag de steen om je arm of om je nek en je zal zien dat je je snel beter voelt. 

4. Citrien

Citrien staat bekend als de steen van geluk en overvloed en wordt vaak gebruikt voor positieve energie en optimisme. Voor mensen die worstelen met somberheid en hopeloosheid als gevolg van een burn-out, kan de citrien ook helpen bij het bevorderen van zonnestralen en het stimuleren van een positieve mindset.

5. Seleniet

Seleniet staat ook wel om de kalmerende en zuiverende eigenschappen bekend. Het wordt vaak gebruikt om een gevoel van rust en kalmte te creëren. Dit is zeker goed voor mensen die te maken hebben met angst en spanning als gevolg van een burn-out. Een seleniet helpt ook bij het loslaten van negatieve emoties en zal zorgen voor het gevoel van innerlijke vrede.

Edelstenen bij hoogsensitiviteit: deze 5 kunnen je helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️