Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Betere wereld 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam dilemma: Stoppen met shoppen bij goedkope online winkels? 

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Bij BEDROCK delen wij iedere week een duurzaam lezersdilemma. Deze week delen wij het dilemma van Fien. Fien (30) is dol op goedkoop online winkelen, maar voelt zich steeds vaker schuldig.

“Ik ben dol op producten die in de aanbieding zijn. Niet alleen in de supermarkt en kledingwinkels, maar ook online. Vooral online zelfs. Tegenwoordig is natuurlijk alles online te koop. Niet alleen de leukste woonaccessoires, maar ook verkleedkleding of handige hacks. Je kunt het er allemaal vinden. En het is nog snel in huis ook. Laatst bestelde ik nieuwe mandjes om mijn kledingkast te reorganiseren en binnen een paar dagen was het vanuit China in huis. Bizar, toch?

Elke week meerdere pakketjes

Elke week worden er meerdere pakketjes aan mijn deur afgeleverd en dat zijn dan vooral pakketjes van goedkope Chinese webshops. Ook al ben ik blij met deze goedkope online winkels, tijdens het online winkelen voel ik me steeds vaker schuldig. Ik kan er gewoon niets aan doen. Dit komt door de omstandigheden in de fabrieken daar. Die zijn natuurlijk alles behalve goed. Ondanks dat ik het weet, bestel ik daar toch, omdat ik het nergens anders zo goedkoop kan kopen en het snel in huis is.

Veel mensen doen het

Ik heb ook het idee dat iedereen in mijn omgeving bestellingen plaatst bij goedkope online winkels. Laatst was ik op een verjaardag van een vriendin en zij had alle decoratie voor een prikkie online gekocht. Ze was zelfs aan het opscheppen hoe goedkoop het wel niet was. Ergens voelde ik me opgelucht, want ik was niet de enige die daar kocht.

Ergens anders kopen

Ik stond afgelopen week op het punt om kledinghangers voor mijn nieuwe kledingkast online te bestellen bij een Nederlandse webshop. Ik dacht dat ik daar goed aan deed, maar toen ik even later bij mijn favoriete goedkope online winkel naar hetzelfde product zocht, zag ik precies dezelfde kledinghangers staan. Voor een kwart van de prijs en ook nog eens sneller in huis.

Wat moet ik doen?

Ik ben heel benieuwd hoe anderen hierover denken? Moet ik stoppen met het shoppen bij goedkope online winkels of niet? Doe jij het ook en waarom? Of doe jij het niet en waarom niet? En heb je tips waar ik anders kan kopen?”

Hoe ga je om met kritiek van je ouders?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️