Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 20 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Altijd druk en hectisch? Simpel leven geeft juist kracht

Een glamorous leven lijkt een verband te hebben met complexiteit: we maken het onszelf niet gemakkelijk om leuk en levendig over te komen. Daar zit namelijk een keerzijde aan.

Onze vrienden verrassen we met uitgebreide etentjes, we belanden in ingewikkelde relaties en we hebben carrières met omslachtige verplichtingen. Simpel zijn lijkt dan ook not done. Wij lichten toe waarom het allemaal wel wat makkelijker mag (en daar ga je ons dankbaar voor zijn!).

Wat je had willen weten als een druk en hectisch persoon

We maken ons druk om saai over te komen als we niet alles uit het leven halen. Het grootste deel van ons leven proberen we dan ook, zonder succes, iemand anders te zijn. School Of Life, het platform dat zich onder andere bezighoudt met het verbeteren van relaties, licht dit toe.

De moed om simpel te zijn

In deze ingewikkelde wereld kost het dan ook moed om ‘maar’ gewoon simpel te zijn. Soms kost het veel tijd om die simpele kleren te dragen, simpele dagen te hebben en simpele dingen te doen.

Toch realiseren we ons op een gegeven moment dat het geen nut heeft om te eindigen met onder andere gewoontes, ideeën en mensen die niet echt bij ons passen. We komen op het punt dat we de echte uitdaging van ons bestaan nagaan: het zijn van gewoon ‘simpel’.

Wat is ‘simpel’?

Wat bedoelen we daar dan mee? Bijvoorbeeld het toepassen van bepaalde basisprincipes, alleen comfortabele kleding te dragen en hetzelfde eten aan je gasten voorschotelen waar je ook van houdt als je gewoon alleen bent. Dus niet dat beetje extra.

Ook is het de kunst om dagen vrij te houden om gewoon te doen waar je van geniet, zoals een lekker bad nemen of buiten wandelen.

Relaties hoeven ook niet altijd ingewikkeld te zijn en denk ook aan open communicatie: gewoon lekker het gesprek durven aangaan over essentiële zaken tegenover de mensen waar we hecht mee zijn én ook onze waardering tegenover hen uitspreken.

Echt jezelf durven zijn

We kunnen geen tijd verliezen aan ‘het doen alsof‘ en er komt dan ook een punt dat we de angst om onnozel over te komen verliezen. Waarschijnlijk zijn we dan een stuk wijzer en hebben we al veel obstakels leren overbruggen.

Ondertussen leren we de kunst om direct te zijn en makkelijk om te volgen, om op emotioneel gebied gewoon lekker straight to the point te zijn, voorspelbaar en niet gehaast. In de ogen van de hectische persoon lijken we dan inderdaad een beetje dof, maar wij weten inmiddels dan wel beter: zo simpel is dat!

Happy single: maar niet heus, stiekem vreet het aan je

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️