Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Xandra (28): ‘Ik ben dolblij met mijn lange afstandsrelatie’

De meeste mensen vinden het heerlijk om hun partner elke dag te zien. Xandra is daarin anders, zij vindt het juist fijn om een lange afstandsrelatie te hebben en had het dan ook niet anders gewild. “Soms zie ik hem ruim een halfjaar niet en daar zijn we allebei helemaal content mee”, vertelt ze aan BEDROCK.

“Vijf jaar geleden, tijdens een reis door Amerika, leerde ik Floyd kennen. Het was liefde op het eerste gezicht. Na mijn vertrek uit Amerika stond hij een maand later voor mijn deur in Nijmegen. Daar vroeg hij mij of ik zijn vriendin wilde worden. Natuurlijk wilde ik dat, maar ik zag het niet zitten om naar Amerika te verhuizen. Dat gaf ik ook gelijk aan. Floyd wilde ook niet naar Nederland verhuizen, dus er zat maar één ding op: een lange afstandsrelatie.

Helemaal content met lange afstandsrelatie

Sindsdien proberen we elkaar elke vijf maanden twee weken te zien. Soms zie ik hem ruim een halfjaar niet en daar zijn we allebei content mee. Als we samen zijn, genieten we volop. Tijdens die weken zijn we ook écht samen. We nemen dan allebei één of twee weken vakantie en doen alleen maar leuke dingen. Zo maken we roadtrips, bezoeken we leuke steden en gaan elke avond uiteten. Het is dan echt genieten.

Eigen leven

Het grote voordeel van een lange afstandsrelatie is voor mij toch echt de vrijheid. Ik vind het fijn om tijd met Floyd door te brengen, maar ik ben ook blij met mijn eigen leven. Ik wil niet ‘vastzitten’. Wil ik alleen een weekend naar een yoga retreat? Dan doe ik dat. Wil ik meerdere avonden in de week met vriendinnen afspreken? Dan kan ik dat ook doen. Ik vind het heerlijk om naast mijn relatie met Floyd ook mijn eigen ding te kunnen doen, zonder dat ik mij schuldig hoef te voelen.

Veel contact

Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als FaceTime en WhatsApp. Ondanks het tijdverschil en dat we elkaar niet vaak in het echt zien, zien we elkaar wel elke dag op FaceTime. De ene dag bellen we maar tien minuten, maar er zitten ook vaak dagen tussen waarop we zo twee uur met elkaar bellen. En wie zegt dat je niet intiem kunt zijn bij een lange afstandsrelatie? We hebben allesbehalve een saai seksleven. Lang leve de technologie!

Toekomst

Ik ben op dit moment dolblij met mijn lange afstandsrelatie en zou het niet anders willen. Floyd is ook helemaal happy, maar mocht dat veranderen dan kunnen we kijken wat op dat moment het beste voelt. Misschien moet één van ons dan toch verhuizen of kunnen we samen naar een nieuwe plek verhuizen? Ik weet het niet. We kunnen als het zover is bepalen wat we doen. Wat ik wel weet is dat ik dol op Floyd ben én op deze relatievorm.”

Hoe om te gaan met een leeg gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️