Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Persoonlijke verhalen 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Kan ik van mijn man verlangen dat hij beter voor mij gaat zorgen?’

Op onze redacties delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Marike (32) haar dilemma voor: “Kan ik van mijn man verlangen dat hij beter voor mij gaat zorgen?”

“Ongeveer drieënhalf jaar geleden kwam ik mijn vriend Tim tegen en inmiddels hebben we samen een zoontje van negen maanden, Jelle. Tim heeft een hele goede kantoorbaan en ik werk parttime met een praktijk aan huis.

Ik geef sportmassages. Jelle heeft zijn slaapritme nu redelijk gevonden, maar in het begin was het zwaar, ik was gebroken en kon mijn rust niet meer vatten.

Zijn jongeren lui of streven ze gewoon naar meer vrijheid?

Het valt me zwaar

Inmiddels masseer ik weer een aantal keren per week. Meestal later op de avonden als Tim thuis is of als mijn moeder even oppast bij ons thuis, maar dat gebeurt eigenlijk zelden.

Echter valt het me lichamelijk zwaarder dan voor de bevalling en ik heb het gevoel dat ik nul vrije tijd zonder kind heb.

Mijn salaris is een stuk lager dan dat van Tim, terwijl hij een bovengemiddeld hoog salaris heeft.

Man kan beter zorgen

We hebben een gezamenlijke rekening voor de vaste lasten. Ik stort alles wat ik verdien op die rekening en Tim vult het grootste gedeelte aan. De vaste lasten en alles voor Jelle gaan hier vanaf en voor de boodschappen is er een maandbudget.

Ook cadeaus voor verjaardagen gaan van deze rekening af. Alleen de familie van zijn kant is veel groter dan die van mij. Hij heeft namelijk al drie broers met aanhang en kinderen en ik heb twee jongere zusjes zonder aanhang of kinderen. Ik vind het niet echt eerlijk.

Iets leuks doen

Echter heb ik dus amper geld over om zelf iets leuks te doen, bijvoorbeeld naar de kapper of spontaan eens ergens lunchen met mijn zusjes. Ik ben altijd geldbewust en zuinig opgevoed, dus ik ben geen big spender.

Daarnaast verwacht Tim ook van mij dat ik het volledige huishouden doe en de zorg voor Jelle op me neem. Hij doet zelf bijna niks en als hij dan een keer iets bakt, mag ik de keuken nog schoonmaken ook.

Eén keer per week Jelle naar het kinderdagverblijf brengen vindt hij onzin, omdat ik toch een praktijk aan huis heb en dat ook te duur is.

Dilemma

Hij vindt het daarentegen wel fijn als ik er leuk en verzorgd uitzie en ook nog eens energie heb om ‘s avonds tussen de lakens te gaan. Ik houd enorm veel van hem en hij is ontzettend lief, maar ik voel mij gecontroleerd en moe.

We kunnen eten, hebben een huis, beide een goede auto en kleding, maar toch ben ik soms lichtelijk jaloers op de vrouwen waarvan de man zorgt dat hun vrouw niks tekort komt.

Vrouwen die daardoor toch verzorgd, vrouwelijk en moeder tegelijk kunnen zijn, zonder dat ze hoeven te denken: kan ik wel naar de kapper toe? Kan ik dit van Tim verlangen? Ik vind het maar moeilijk.”

Bedrock’s basis-meditatie: beter slapen deel 3 (15 minuten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️