Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Maatschappij 17 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze 4 fair trade merken zorgen voor een duurzamere verzorging

Dat de wereld onze hulp hard nodig heeft om voor iedereen leefbaar te blijven, weten we inmiddels. We eten minder vlees, letten op waar we onze kleren kopen en zijn steeds bewuster van ons vlieggedrag. Veel mensen zoeken naar manieren om hun dagelijkse gewoonten te veranderen in duurzame en eerlijke keuzes. Daarom is het belangrijk dat ook jouw verzorgingsproducten afkomstig zijn van fair trade merken.

Dat wil zeggen dat de producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en onder goede arbeidsomstandigheden werken. Ben je benieuwd? We zetten vier fair trade merken op een rij.

Fair trade merken die jouw verzorging duurzamer én eerlijker maken

Er is een groeiend besef dat de producten die we gebruiken, invloed kunnen hebben op onze planeet. Maar vergeet vooral niet de mensen die deze producten produceren. Daarom lichten we een aantal fair trade merken uit, die het leven van lokale ondernemers en het milieu positief beïnvloeden.

1. The Good Roll

Toiletpapier. We gebruiken het allemaal, meerdere keren per dag, maar wat als dit nou eens niet alleen zacht en sterk is, maar ook een positieve impact op de wereld heeft? The Good Roll is honderd procent boomvriendelijk (gemaakt van bamboe en gerecycled papier, en vrij van chloor, kleur- en geurstoffen) en medio 2024 ook officieel fair trade.

Daarmee wordt The Good Roll het eerste fair trade toiletpapiermerk ter wereld geworden. Ze garanderen eerlijke lonen en werkomstandigheden voor de producenten.

Bovendien werken ze aan sociale projecten en goede doelen. Een deel van hun opbrengst gaat naar de bouw van toiletten in gebieden waar sanitair schaars is.

Oh ja, en het is ook nog verpakt in hele vrolijke, kleurrijke en milieuvriendelijke verpakkingen, waardoor het een feestje is voor je badkamer. What’s not to love? 

2. Dr. Bronner’s

Een ander merk dat zich inzet voor duurzame verzorging is Dr. Bronner’s. Ze staan bekend om hun ethisch verantwoorde zepen en verzorgingsproducten. Het bedrijf bestaat al bijna honderd jaar en gebruikt al sinds de start biologische en fair trade ingrediënten.

De zepen van Dr. Bronner’s zijn dus niet alleen goed voor je huid, maar ook goed voor de planeet. Ze bevatten geen synthetische conserveermiddelen of schadelijke chemicaliën. Daarnaast behandelt Dr. Bronner’s zijn werknemers als familie en hebben ze eerlijke relaties met alle mensen die betrokken zijn bij het productieproces.

3. Lush

Lush is een merk dat bekend staat om zijn milieubewuste verzorgingsproducten. Ze gebruiken verse, biologische ingrediënten en zetten zich in voor ethische inkoop en milieubescherming. Het bedrijf heeft een sterke missie om de wereld schoner en groener te maken.

Ze verkopen heerlijke badproducten, zoals bruisballen, body scrub, shampoo, maar ook gezichtsmaskers, crème en parfum. Overigens staat Lush ook bekend om hun inzet voor dierenrechten.

Ze zijn tegen dierproeven en ondersteunen tal van goede doelen die vechten voor het welzijn van dieren wereldwijd.

fair trade merk lush
Lush

4. Fair Squared

Sinds het begin is (het oorspronkelijk Duitse merk) Fair Squared betrokken geweest bij de fair trade beweging. Ze produceren fair trade verzorgingsproducten, waaronder condooms en huidverzorging.

Ze zijn van mening dat iedereen recht heeft op een eerlijke behandeling. In het westen hebben we vormen van bescherming: het minimumloon, het recht van vakbonden om ons te beschermen tegen uitbuiting, maar in de armste regio’s van de wereld is dit niet altijd het geval.

Fair Squared ziet het als hun taak om ervoor te zorgen dat hun werk ten goede komt aan de mensen die de ingrediënten verbouwen, produceren en vervaardigen. Daarnaast gaat een deel van hun opbrengst naar initiatieven, die gericht zijn op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen in ontwikkelingslanden.

Dusss

Door te kiezen voor duurzame en ethisch geproduceerde verzorgingsproducten, kun je zorgen voor een positieve verandering in de wereld, terwijl je voor jezelf en de toekomst zorgt. Een win-win voor iedereen!

Zo word je je bewuster van mode

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️