Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze droom is een mega-teken dat je dingen overdenkt

Dromen zijn een manier om onze gevoelens van de dag te reflecteren. Onderbewust vertellen dromen je iets over jouw diepste gevoelens en tornado’s zijn een teken dat je bepaalde zaken overdenkt.

Dromen zijn metaforen van onze eigen emoties en dat zijn er nogal wat. In het dagelijks leven maak je een hoop mee en de gevoelens die loskomen bij gebeurtenissen worden weerspiegeld in onze dromen.

Soms subtiel maar het kan ook in de vorm van een tornado. Dit wijst erop dat het een chaos is in jouw hoofd en dat je dingen overdenkt.

Tornadodromen betekenen dat je dingen overdenkt

Tornadodromen zijn niet fijn en soms zelfs angstaanjagend. Je wordt ook niet lekker wakker na een droom waarin een destructieve wind door jouw leven raast.

Volgens droom analist Lauri Loewenberg, zijn tornado’s een veel voorkomend symbool in dromen en deze kan zich op twee manieren ontvouwen: je zit er middenin of je ziet de tornado vanaf een afstand.

In beide gevallen raast de tornado door jouw leven en dit wijst op de gedachten die door jouw hoofd rondspoken. Je maakt je zorgen, twijfelt veel en vindt het moeilijk om knopen door te hakken. De tornado verstoort jouw piece of mind.

Chaos in het hoofd veroorzaakt stress en we weten allemaal dat stress niet goed is voor ons welzijn. Zorgen maken het moeilijk om je te focussen waardoor de storm niet gaat liggen maar juist nog even doorraast.

Plotselinge veranderingen

Naast de gedachten die door het hoofd razen, het overdenken, wijst een tornado ook op plotselinge veranderingen in het leven. Een nieuwe baan. Je relatie gaat over. Zo snel als het begon is het opeens voorbij. Tornado’s wijzen ook op emotionele veranderingen in het humeur.

5 veel voorkomende dromen over tornado’s

1. Een tornado raast over het ouderlijk huis

Wanneer je droomt dat een tornado jouw ouderlijk huis verwoest, dan kan het volgens Loewenberg zijn dat je je zorgen maakt over je kinderen of het wijst op angsten die vanaf de kindertijd onderbewust bij je zijn.

De 6 signalen waaraan je herkent of een ander emotioneel is verwaarloosd

2. Je werkplek wordt verwoest door een tornado

Dromen over een tornado die over jouw werkplek raast, wijst – hoe kan het ook anders – op werkgerelateerde stressklachten. Misschien neem je teveel hooi op de vork? Of blijf je malen over je carrièrepad en het grotere doel?

3. De tornado verschijnt terwijl je je verschuilt in de kelder

De locatie zegt altijd iets over de droom, dus let op in welk deel van het huis je bent als de tornado toeslaat. Wanneer je in de kelder schuilt, kamp je waarschijnlijk met weggestopte gevoelens waar je nog niet mee wilt dealen.

4. Een tornado in de keuken

De keuken symboliseert zaken als gezondheid, familie en een creatief proces. Wanneer een tornado de keuken binnenstormt, is dit volgens Loewenberg een teken dat er zorgen in de familie zijn of dat je stress hebt over een dieet.

5.Wanneer een tornado komt je tegemoet razen wanneer je met familie of vrienden bent

Met wie je bent in jouw droom, zegt ook iets over de betekenis. Wanneer je in een tornado in het gezelschap van familie, geliefden of een vriend bent, kan het op issues in deze relatie wijzen. Misschien loopt het even niet zo soepeltjes, zijn er struggles of pijnpunten die jullie graag op willen lossen.

Wanneer je overdenkt, komt dit niet altijd terug in your face in de vorm van een droom. Druk in het hoofd zijn, kan ook lichamelijk of mentaal vermoeiend zijn. Daarom deelde wij eerder al 6 oefeningen om meer in het moment te leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️