Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Podcast-tip: luister Delicious Ways to Feel Better over een gezonde, vegan levensstijl

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we regelmatig onze favoriete podcastshows. Dit keer: Delicious Ways to Feel Better.

Delicous Ways to Feel Better is een podcast van Ella Mills, beter bekend als Deliciously Ella. In 2011 kreeg Ella plotseling een ziekte waardoor ze niet langer dan een paar uur per dag uit bed kon. Medicijnen hielpen niet, maar wat wel hielp was het veranderen van haar voedingspatroon. Door te kiezen voor een plantaardig, gluten- en suikervrij dieet voelde ze zich een stuk beter.

Delicious Ways to Feel Better

Inmiddels zijn we meer dan 10 jaar later en heeft Ella al heel wat kookboeken uitgebracht. Kleurrijke, vegan recepten vormen daarbij de rode draad (aanraders, die boeken!). Maar kun je niet genoeg krijgen van Ella’s kijk op gezond leven, dan is Delicious Ways to Feel Better écht een aanrader.

Dat wordt smullen: dit zijn de beste vegan bakkerijen van Nederland

Uiteraard wordt ook hier het belang van plantaardige voeding gepromoot. Ella gaat daarvoor in gesprek met wetenschappers en specialisten. Zo is er een aflevering waarin uitgelegd wordt hoe plantaardige voeding bijdraagt aan een betere gezondheid, maar ook hoe je kinderen plantaardig kunt opvoeden en hoe je een vegan levensstijl kunt combineren met topsport.

Gezond leven: een samenspel van factoren

Toch gaat de podcast ook veel verder dan dat. Ella begrijpt dat een gezonde levensstijl geen kwestie is van voeding alleen, maar van een samenspel tussen verschillende belangrijke factoren. Slaap bijvoorbeeld, maar ook stress, beweging en een goede hormonale balans.

In Delicious Ways to Feel Better wordt bovendien ook veel aandacht besteed aan de link tussen darmen en ons brein. Dit veelbelovende onderzoeksdomein brengt steeds overtuigender aan het licht dat onze darmen in rechtstreeks contact staan met hoe we ons voelen. Delicious Ways to Feel Better is daarmee een razend interessant universum om te ontdekken en te exploreren.

Benieuwd? Je kan de podcast luisteren via Spotify. Koptelefoon op en gáán!

8 boeken die ervoor zorgen dat je anders naar eten gaat kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️