Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 27 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

De volle maan van november leert ons rust te vinden in de chaos.

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 27 november ons inzichten geeft over hoe we de rust in onszelf vinden in een wereld vol prikkels.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten.

Volle maan 27 november

Elke maand staat ze weer op ons te wachten. De volle maan, beter bekend als de climax van de maan waarbij ze haar hoogtepunt stralend aan de hemel bereikt. Tijdens deze maanfase wordt de maan volledig door de zon verlicht.

In de astrologie staat de zon voor ons ego en de maan voor onze emoties. Nu ze beiden aan een kant van de aarde staan, worden we dus heen en weer geslingerd tussen deze grote planeten en de sterrenbeelden waarin ze staan.

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht. Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ deze energie ons om tot nieuwe inzichten te komen.

De volle maan in Tweelingen

Elke volle maan heeft een eigen thema welke afhankelijk is van het sterrenbeeld waar ze in zal staan. Voor dit hoogtepunt staat de volle maan in de wispelturige Tweelingen en de zon in de standvastige Boogschutter. De een subtiel en de ander direct. Twee sterrenbeelden met elk een eigen agenda die ons in gedachten laat zweven tussen hart en hoofd, onze acties en onze emoties.

Hoe je het leven ook kleurt, er is geen goed of fout. Het is een groot grijs gebied waarbij we van alle kanten wat kunnen leren als je maar luistert naar de lessen die jouw kant op komen.

De volle maan in Tweelingen in dit luchtteken zorgt ervoor dat we mentaal meer rusteloosheid zullen gaan voelen. Als nieuwsgierig sterrenbeeld triggert Tweelingen ons om nieuwe informatie als een spons op te slurpen, maar niet meer los te laten. We zijn extra verslaafd aan het vinden van prikkels en gaan dit vandaag ook niet uit de weg. Zeker in een tijd waarin we alle informatie binnen een seconde via Google of Instagram voor ons kunnen toveren, is het makkelijk om jezelf te verliezen in de informatie overload die beschikbaar is.

Tijd om deze prikkels te verwerken tijdens de volle maan hebben we niet, waardoor het voelt alsof je hoofd nog meer overloopt en daardoor liggen de slapeloze nachten zeker op de loer. Hierdoor besef je hoeveel invloed de prikkels op je hebben en dat het tijd is om aanpassingen te maken om te voorkomen dat jij jezelf verliest in het world wide web of het verslavende social media. Niet alleen slokt het veel tijd op, maar is het ook zeker niet bevorderend voor je gemoedsrust…

Naast de mentale rusteloosheid worden we ook geprikkeld door de vurige zon in Boogschutter die ons laat nadenken over hoe we onze problemen tackelen.

Want waar Boogschutter deze het liefst direct aanpakt en vol directheid zegt waar het op staat, is Tweelingen juist een sterrenbeeld die goed is om rondjes te blijven draaien om confrontaties te vermijden.

Hierdoor gaan we tijdens de volle maan ook reflecteren over bestaande problemen die we moeten aanpakken en beseffen we dat we niet langer kunnen blijven rennen om de consequenties te vermijden.

Grow some balls en ga je angsten onder ogen komen door de lastige gesprekken te voeren, je excuses aan te bieden of keuzes te maken. Uitstellen zorgt alleen maar voor meer lijden.

Emoties die tijdens de volle maan omhoog komen, zijn nu lastig te verwerken omdat je ze liever uit de weg gaat door de maan in Tweelingen. Het zoeken van afleiding in het aangaan van gesprekken en kletspraat is daarentegen wel een goed idee, want dankzij Tweelingen ben je extra goed in het aangaan van verbindingen wat de mentale vermoeidheid zal verzachten. Een extra voordeel van dit hoogtepunt. Fijne volle maan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️