Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 30 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 1 mei t/m 7 mei 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Weekhoroscoop van 1 mei t/m 7 mei

Maandag 1 mei

Maan nog in Maagd

Een nieuwe maand en een nieuwe week vol astrologische hoogtepunten! De maan staat nog in Maagd waarbij ze ons eraan herinnert dat we de zaken op orde moeten gaan stellen. In de astrologie heeft de maan invloed op onze emoties en ons onderbewustzijn, waardoor we tijdens de maan in Maagd vooral behoefte hebben aan het terugpakken van de regie.

Niet alleen in het nemen van je verantwoordelijkheid op werk, maar ook de regie van je eigen leven en lichaam weer terug nemen. Tijd dus om te zorgen voor minder stress, gezonder eten en het afvinken van je to-do lijstje zodat je hoofd en lichaam weer tot rust kunnen komen.

Dinsdag 2 mei

Maan naar Weegschaal

Waar we tijdens de maan in Maagd al hebben gewerkt aan het creëren van meer rust in ons lichaam en ons hoofd, zullen we die taak nu nog iets serieuzer nemen nu de maan in Weegschaal komt te staan. De komende dagen merken we dat we meer behoefte hebben aan het integreren van die rust in ons leven, waardoor we sneller geneigd zijn om minder weerstand te bieden en om minder de conflicten op te zoeken.

We worden wat meegaander en kunnen ons daardoor ook meer open stellen naar anderen, omdat we nu niet alleen ons eigen verhaal horen maar ook dat van een ander. Goede dagen dus waarin we leren om meer naar elkaar te luisteren en bestaande conflicten graag proberen op te lossen.

Donderdag 4 mei

Maan naar Schorpioen

Hold on tight! De maan verhuist vandaag alvast naar Schorpioen, een pittig sterrenbeeld die ons klaarstoomt voor de volle maan van morgen. In Schorpioen worden onze emoties feller en zeker de dag voor de volle maan kan je best eens sneller uit je vel gaan schieten door de vermoeidheid en de emotionele intensiteit die je dankzij de volle maan in Schorpioen kan verwachten.

Schorpioen brengt namelijk niet alleen onze ‘acceptabele’ kant naar voren, maar ook een kant van onszelf waar we geen vrede mee hebben zodat jij je bewuster gaat worden van jouw schaduwkant. Een flinke spiegel dus die je wordt voorgehouden…

Vrijdag 5 mei

Volle maan in Schorpioen + maaneclips

De volle maan van vandaag valt niet alleen samen met een maaneclips waardoor deze extra sterk voelbaar is, maar ook nog eens tijdens Bevrijdingsdag en wat een toeval is dat. Tijdens de volle maan gaan wij reflecteren om nieuwe inzichten te krijgen in wat er in het verleden heeft afgespeeld en welke lessen wij mee naar de toekomst moeten nemen. Nu de volle maan in het emotioneel intense sterrenbeeld Schorpioen staat, draait het dus om hoe wij omgaan met onze emoties en met de zaken uit het verleden.

Hierdoor kan deze volle maan best intens aanvoelen waardoor vermoeidheid en sneller uit de slof schieten best op de loer liggen. Voor deze volle maan is de beste remedie om de rust te pakken, niet alleen lichamelijk maar ook vooral mentaal door bijvoorbeeld je hoofd te legen door zaken op papier te zetten of dankzij een meditatie.

Zaterdag 6 mei

Maan naar Boogschutter

Na de volle maan komen we langzaam in positiever vaarwater als de maan met al zijn emoties verhuist naar Boogschutter, een warm en vurig sterrenbeeld die de maan weer opwarmt. Bijna letterlijk, want door deze transitie worden we een stukje positiever en gaan we meer naar de toekomst kijken dan naar het verleden.

Na de volle maan is dat zeker een fijne afwisseling, alhoewel de vermoeidheid en indrukken van deze maanfase nog best een tijdje kunnen meeslepen waardoor je best eens bot uit de hoek kan komen omdat Boogschutter ervoor zorgt dat we zeker onze mond open trekken als er nood aan de man is.

Zondag 7 mei

Venus naar Kreeft (tot 5 juni)

Tijd om meer verdieping te zoeken, want komende tijd zorgt het verblijf van liefdesplaneet Venus in Kreeft ervoor dat we meer behoefte hebben om gezien te worden in onze relaties. Kreeft is een gevoelig sterrenbeeld die zo nu en dan best wat comfort en veiligheid van anderen nodig kan hebben. Nu Venus, planeet van relaties, in Kreeft zal staan, hebben we een sterkere behoefte aan een diepere connectie in onze relaties.

Niet alleen willen we aandacht, maar ook het gevoel dat we begrepen en gezien worden. Zeker op de momenten dat we het zwaar hebben, willen we graag kunnen leunen op de ander. Een tijd dus om actief aan je relatie te gaan bouwen door duidelijker te communiceren wat jij van een ander verwacht, maar ook door zelf meer bewust te zijn van betekenis in de relatie voor een ander.

6 vragen die elk stel in een gezonde relatie elkaar zou moeten stellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️