Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Beweging 2 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Op deze 5 manieren creëer je meer tijd om te sporten

Drukke agenda’s en talloze verantwoordelijkheden en verplichtingen – het leven van de moderne vrouw zit propvol. Daardoor schiet het sporten er vaak bij in, terwijl dat ons juist zo gelukkig maakt! Daarom is het tijd voor verandering: tijd om (meer) tijd te creëren om te sporten.

Omdat tijdgebrek een van de belangrijkste redenen is waarom vrouwen niet zo actief zijn als ze zouden willen zijn, delen we hier vijf praktische tips om meer tijd vrij te maken voor sporten.

Obstakels overwinnen

Een recent onderzoek van Asics onthulde dat meer dan de helft van de vrouwen niet zo actief is als ze zouden willen zijn, terwijl juist beweging essentieel blijkt voor het welzijn. Vrouwen die regelmatig bewegen, voelen zich maar liefst 52 procent gelukkiger, 50 procent energieker, 48 procent zelfverzekerder, 67 procent minder gestrest en 80 procent minder gefrustreerd.

Desondanks blijven veel vrouwen worstelen met tijdgebrek en andere obstakels die hen ervan weerhouden om te sporten. Van tijdsdruk (81 procent) tot gebrek aan zelfvertrouwen (38 procent) en de constante druk van het moederschap (61 procent), er lijkt altijd wel iets in de weg te staan.

Een grote groep vrouwen gaf zelfs aan dat een intimiderende omgeving (35 procent) of het gevoel niet sportief genoeg te zijn (46 procent) hen tegenhield om te gaan sporten. Laten we een kijken hoe we die obstakels kunnen overwinnen.

Zó creëer je meer tijd om te sporten:

Hier zijn vijf praktische tips om meer tijd vrij te maken voor sporten en die gelukkige, energieke versie van jezelf te omarmen:

1. Maak sporten een prioriteit

Laat sporten niet achteraan je to-do lijstje bungelen. Reserveer bewust tijd in je agenda voor lichaamsbeweging en behandel deze afspraken met jezelf als heilig. Door sporten een prioriteit te maken, geef je jezelf de kans om te investeren in je eigen welzijn.

Dat betekent waarschijnlijk dat er andere dingen moeten wijken, of dat je een oppas moet regelen om te kunnen gaan sporten. Maar zodra je het belang ervan inziet, maakt dat allemaal niet meer zoveel uit.

2. Betrek je sociale kring

Samen sporten is niet alleen leuk, maar het kan ook super motiverend zijn. Trommel je vriendinnen op voor een wekelijkse yogales, ga samen wandelen in het weekend of organiseer een sportieve uitdaging waar jullie samen naartoe kunnen werken.

Ook kun je je een sauna, koffie- of lunchdate koppelen aan een sportactiviteit. Eérst even samen bewegen, daarna gezellig bijkletsen. Het sociale aspect maakt het sporten niet alleen leuker, maar ook effectiever.

3. Optimaliseer je tijd

Kijk kritisch naar je dagelijkse routine en zoek naar manieren om tijd te besparen. Sta bijvoorbeeld iets eerder op voor een ochtend work-out, gebruik je lunchpauze voor een korte trainingssessie of ruil een deel van je avond in voor een wandeling buiten.

Met wat creativiteit kun je kostbare minuten vrijmaken voor beweging. Door een uur eerder naar bed te gaan (in plaats van te Netflixen bijvoorbeeld), kun je ook een uur eerder op staan. Die tijd krijg je dan als het ware cadeau! Helemaal voor you, yourself and you.

4. Betrek je gezin

Als je moeder bent, is het soms een uitdaging om tijd te vinden voor jezelf, laat staan voor sporten. Maar waarom zou je je gezin niet betrekken bij je sportieve activiteiten?

Ga samen fietsen, maak een familiewandeling of speel een actief spel in de tuin. Op deze manier combineer je quality time met je dierbaren en lichaamsbeweging.

5. Zoek naar flexibele opties

We leven in een tijdperk van on-demand alles, dus waarom zou sporten een uitzondering zijn? Kies voor flexibele sportopties zoals thuis work-outs, online fitnesslessen of sportapps die je overal en altijd kunt gebruiken.

Ook met ClassPass en OneFit ben je super flexibel en kun je op elk moment van de dag wel ergens een sportlesje bij jou in de buurt doen. Met deze flexibele benadering kun je sporten integreren in je drukke schema, zonder dat het een extra last of verplichting wordt.

Move that ass

Door deze tips toe te passen, kun je meer tijd vrijmaken voor sporten en de positieve effecten ervaren op zowel fysieke als mentale niveau. Het draait uiteindelijk allemaal om het overwinnen van obstakels en het creëren van een omgeving die jouw actieve levensstijl ondersteunt.

Met de juiste mindset en strategieën kun je je gezonder, gelukkiger en energieker voelen dan ooit tevoren. Dus waar wacht je nog op? Move that ass!

Hoe je door sporten dichter bij jezelf kunt komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️