Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 2 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Match-maxxen en authenticiteit verhogen je kans in de datingwereld

Veel daters zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn talloze dating apps waarop nog meer potentiële dates hun beste beentje voorzetten op zoek naar de liefde of een onenightstand. Omdat dit best overwhelming kan zijn, haken sommige singles af. Zonde, want in deze tijd is online daten wel een mooie manier om misschien een lover aan de haak te slaan en match-maxxen geeft je een duwtje in de goede richting.

Laat je dus niet afschrikken door de vele mogelijkheden, maar neem het hef in eigen handen en creëer voor jezelf een veilige, fijne en overzichtelijke date space. Natuurlijk heb je niet álles in de hand, maar voor een deel kun je jouw online datingleven stukken overzichtelijker maken.

Match-maxxen

De dating-app Bumble deelde tips om je profiel te match-maxxen, waarbij leden worden aangemoedigd om hun inbox op te ruimen, onnodige matches te verwijderen en een duidelijk beeld te behouden van waar ze hun tijd in willen investeren.

Blijf authentiek in de datingwereld

Dr. Caroline West is expert op het gebied van seks en relaties van Bumble en ze benadrukt het belang van authenticiteit in de hedendaagse datingwereld. “Het creëren van een down-to-earth profiel is precies hoe je echte verbindingen aantrekt,” adviseert ze. “Richt je op het opbouwen van een profiel dat je hele persoonlijkheid weerspiegelt, het uploaden van recente foto’s en het opnemen van profielvragen om een volledig beeld te vormen van iemands karakter.”

Leef je in in de ander en behandel iemand hoe je zelf ook graag behandeld wil worden. Jij stelt het vast ook niet op prijs als de persoon met wie je afspreekt er in het echt tien jaar ouder uit ziet.

3x tips om jouw profiel te ‘match-maxxen‘:

  • Bouw je bio op: Je bio blijft een van de belangrijkste kenmerken op je profiel. Degenen die hun bio voltooiden hebben gemiddeld 19 procent meer matches dan degenen die dat niet deden. In deze bio kun je kwijt wie je bent, waar je mee bezig bent en wat jouw passies zijn. Wees eerlijk en oprecht. Zeg niet dat je een dierenliefhebber bent, als je honden verafschuwt. En als je een wild woman bent, doe je niet voor als een perfecte huisvrouw die iedere avond de kost op tafel zet. Blijf jezelf! Jouw bio is de eerste online indruk en als je hier open bent, voorkom je een hoop nutteloze dates.
  • Upload meerdere foto’s: Laat zien wie je bent en wat je graag doet door meerdere foto’s te uploaden. Bumble ontdekte dat mensen in Nederland met minstens drie foto’s op hun profiel gemiddeld 85 meer matches zagen dan degenen die dat niet deden.
  • Word geverifieerd: Bescherm jezelf tegen neppe profielen en versterk je authenticiteit door geverifieerd te worden. Geverifieerde profielen in Nederland zagen gemiddeld 28 procent meer matches dan degenen die dat niet deden.

Als je op zoek bent naar een betekenisvolle verbinding, is het belangrijk om zo min mogelijk tijd te investeren in mis matches. Blijf niet chatten met iemand die weinig loslaat. Natuurlijk zijn er veel mensen actief die voor de lol willen scharrelen, maar er zijn minstens zoveel singles die de liefde zoeken.

Heb je met een seksuele narcist te maken? Zó herken je die

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️