Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Werk 20 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de fijnste coworking plekken in hartje Amsterdam

Na de pandemie werken de meeste mensen deels weer op kantoor. Een enkeling is de hele week op dezelfde werkplek te vinden, maar veel werknemers hoppen van huis naar kantoor en strijken voor de afwisseling op het thuiswerken ook weleens op een coworking plek neer. Hybride werken is een ding geworden en daarom delen wij de fijnste coworking plekken in het centrum van Amsterdam. Vlakbij het Centraal Station én met lekkere koffie of lunch.

Superhandig als je een aantal afspraken in de stad wil combineren met een paar uurtjes doorknallen achter je laptop, vinden wij!

Coworking plekken in Amsterdam

Voordat we onze favoriete inspirerende plekken delen, willen we mededelen dat er voor ons een aantal vereisten aan een coworking plek zitten. Ten eerste is het fijn dat je ook écht plek hebt als je arriveert. Genoeg ruimte is daarom belangrijk. Daarnaast werken wij met focus en daarvoor is concentratie nodig.

Dan wil je niet in een rumoerige ruimte zitten. En het is ook best fijn als de omgeving er mooi uitziet, het oog wil ook wat, zeg maar. De laatste puntjes zijn toch wel de koffie en lunch. Die moeten goed zijn.

Café Celia

Werken in het mooie Kimpton de Witt hotel doe je bij Café Celia, op nog geen drie minuten afstand van Amsterdam Centraal! Deze plek is namelijk helemaal ingericht om een dagje flink door te knallen. Of koffieleuten… met een belachelijk lekkere (en vegan!) cinnamon bun. Nu vraag je je natuurlijk af of je moet reserveren, aanmelden of betalen, wel: niets van dat alles!

Je mag er gewoon neerstrijken en dat is een verademing als je opeens nog wat dingen te doen hebt. Terwijl je geniet van een sapje van The Juice Brothers of een verse (haver) cappuccino kun je in alle rust jouw to-do lijst afwerken.

VENU

Venu aan het einde van de Haarlemmerdijk is een minimalistische, moderne en rustgevende plek waar je omringd wordt door andere succesvolle dromers. Wederom knap (een tikkeltje Scandinavisch) ingericht, fijne werkplekken én je kunt online een plek boeken voor 5 euro per uur. Dan weet je zeker dat je niet voor niets komt.

Al hebben ze natuurlijk ook hier verrukkelijke koffie, die je ook zomaar even mag halen. Alleen is het niet de bedoeling dat koffieleuten blijven plakken, want er moet ook gewerkt worden. Daar is Venu immers voor!

Fosbury & Sons

Feit is dat je beter werkt in een inspirerend pand dan in een saai, grijs kantoor. En laat er nou net een nieuw, gigantisch coworking pand geopend zijn in hartje Amsterdam. In het voormalige Prinsengrachtziekenhuis op, jawel, de Prinsengracht in Amsterdam, is Fosbury & Sons gevestigd. Een enorm knappe en vooral gigantische ruimte. Het hele pand is meer dan zesduizend vierkante meter en is mooi gemaakt door de designers van Going East. Dit uit zich in een klassieke stijl, gecombineerd met modern en oud met nieuw.

Deze coworking plek biedt ruimte aan bedrijven die een heel kantoor huren, maar ook flexplekken. Er is een café voor lunch en lekkere koffie. Het nadeel in Amsterdam? Je kunt er niet een dagje als bezoeker werken. Check vooral de website voor meer informatie als je benieuwd bent naar deze fantastische plek!

De eerste twee plekken zijn easy going en toegankelijk, de laatste is jammer genoeg niet voor iedereen beschikbaar, maar wel een van de mooiste coworking plekken in Amsterdam! Daar vinden wij SOHO house overigens ook bijhoren.

Dr. Sara Kayat over hybride werken: ‘Beter voor mentale en lichamelijke gezondheid’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️