Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Column 21 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Column Eva: ‘Dat doe ik thuis wel’

In februari staan we met Rouze met een grote stand op de Huishoudbeurs. We bouwen een erotisch verhalentheater: comfy zitzakken en silent disco koptelefoons om een complete luisterervaring te creëren. Ons team is er klaar voor: een sexy afspeellijst met onze beste verhalen: check; een speciale huishoudbeurs-aanbieding: check; sexy verrassingspakket bij een jaarabonnement: check. Alleen is Nederland wel klaar voor erotiek en dan niet thuis?

De deuren openen. De mensenstroom overweldigt ons lichtelijk, maar als we onze balans teruggevonden hebben, begint het grote spel: hoe overtuigen we deze (voornamelijk) vrouwen om publiekelijk iets bij ons te komen doen, wat ze thuis privé kunnen proberen? Een sexy verhaal luisteren…

Erotiek is iets voor thuis

De naam “erotisch” verhalentheater trekt veel bekijks. Er zijn groepjes vrouwen die op de foto willen met het woord “erotiek”, maar niet daadwerkelijk een verhaal durven luisteren; er zijn vriendinnen die schaterlachend van ongemak de koptelefoon op hun hoofd zetten en er zijn dochters, moeders en oma’s die juist zonder gêne serieus komen luisteren naar wat onze verhalen te bieden hebben. Die nieuwsgierig zijn en oprecht belangstellend.

Maar wat die week de boventoon voert is, helaas, nog steeds: het knagende ongemak waarmee mensen het woord “erotisch” benaderen. Bezoekers groeten ons enthousiast terug, totdat ze merken bij welke stand we staan, of kijken zelfs snel de andere kant op als ze onze merknaam lezen, of sterker nog: omzeilen de stand compleet en glippen snel een zijstraatje in.

En de vrouwen die blijven staan, zeggen vaak: “dat doe ik thuis wel, ik heb seks genoeg, hoor, mijn man weet daar wel raad mee, die verhalen van jullie heb ik helemaal niet nodig”. Maar ook: “Seks? Daar doe ik niet meer aan.”

Ik stel mijn verwachtingen bij en leer verder te kijken dan het ongemak (of het overschreeuwen daarvan) aan de oppervlakte. Elke keer dat iemand hardop zegt ‘dat kan ik zelf beter!’ en tóch een coupon aanneemt om stiekem thuis onze verhalen nog eens terug te luisteren, voelt als een enorme overwinning. Als daarna een vrouw op leeftijd vol enthousiasme haar koptelefoon teruggeeft en zegt: ‘doe mij maar zo’n jaarabonnement’, voel ik dat er weer een millimeter terrein gewonnen is.

Eva de Visser (38) is oprichter van Rouze, een platform met sexy verhalen. Als Eva vertelt wat haar werk is, krijgt ze de meest bijzondere persoonlijke verhalen te horen over liefde, seks en relaties. Ze ontmoet inspirerende mensen, van activistische sekswerkers tot opvallend openhartige bankmedewerkers. Om de twee weken schrijft ze hierover op BEDROCK.

Ook eens wat lezen of luisteren op www.rouze.me? Met de code bedrock krijg je een maand gratis toegang.

Volg Rouze op Instagram: @rouze.me

https://www.bedrock.nl/column-eva-professionele-opwinding/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️