Kim van der Blom
Kim van der Blom Psyche 20 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

De 7-friend-theory op TikTok is populair, maar wat houdt het in?

TikTok staat vol met allerlei soorten video’s, van video’s met tips tot challenges. Eerder deelde we een theorie van TikTok over hoe jij je soulmate zou kunnen vinden door naar elkaars maanfase te kijken. Nu komt TikTok met de 7-friend-theory. Maar wat houdt dit eigenlijk in ?

Deze theorie die nu viral gaat laat ons zien dat kleinere vriendengroepen de way to go zijn. Vier deze vriendschappen door te kijken naar de unieke eigenschappen die zij allemaal hebben. Zet ze in het zonnetje!

7-friend-theory: wat is het?

TikTok heeft er dus weer een theorie bij, de 7-friend-theory, maar wat houdt het eigenlijk in? Vriendschappen komen en gaan, we hebben het allemaal meegemaakt. Door ons hele leven heen ontmoet je nieuwe mensen en maak je vrienden voor het leven.

We krijgen al van jongs af aan te leren dat het belangrijk is om vrienden te hebben. Mensen die er altijd voor jullie zullen zijn wanneer het even moeilijk wordt. Iedereen heeft wel verschillende soorten vrienden, een vriend voor een bepaalde situatie of die je altijd in een goede bui krijgt.

Volgens TikTok is het belangrijk dat je vrienden zeven rollen vervullen. Voor elke vriend een rol. De trend kijkt naar de zeven verschillende rollen, alle zeven hebben een uniek perspectief of bepaalde waarde die jouw vriend of vriendin kan vervullen. Dit heeft te maken met hoelang je iemand kent of de persoonlijkheid van die vriend of vriendin. TikTok heeft volgende zeven rollen vastgesteld:

  1. Een vriendin die je kent sinds je klein bent
  2. Een vriendin die je op elk moment aan het lachen kan maken
  3. Een vriendin die je heel lang niet spreekt, maar niks verandert
  4. Een vriendin waar je alles tegen kunt zeggen
  5. Een vriendin die je als een zus ziet
  6. Een vriendin waarbij je niet kan voorstellen dat jullie niet bevriend zijn
  7. Een vriendin die alles weet over je relatieproblemen ook al vraagt ze daar niet om

Heb jij al vrienden in je hoofd die je een bepaalde rol kan geven? Op TikTok doen ze mee aan deze trend door foto’s te delen van de vriend of vriendin die zij bij een van de rollen vinden passen. Kijk hier naar @elicia.martinez die haar vrienden door middel van deze trend in het zonnetje zet:

@elicia.martinez

#greenscreen feel like this was made for us 💌

♬ scott street – favsoundds

Waar komt de trend vandaan?

Het is niet duidelijk waar deze trend precies vandaan komt en wie dit is begonnen. Wel is duidelijk dat de trend erg populair is. De hashtag #7friendtheory heeft meer dan 10,4 miljoen views en de hashtag #7friendstheory heeft 2,3 miljoen views. Samen hebben ze dus al 13 miljoen views!

Hoewel de 7-friend-theory nu viral gaat, betekent dit zeker niet dat je niet meer of minder dan zeven vrienden mag hebben. Wie zegt dat je maar een iemand mag hebben die een bepaalde rol vervult? Misschien heb je meerdere vrienden die je in het rijtje kan plaatsen of een bepaald persoon die aan alles voldoet.

Als we eerlijk zijn is dit niet de reden dat deze trend natuurlijk viral is gegaan. Mensen gebruiken het om hun vrienden juist in het zonnetje te zetten en wij vinden het prachtig! Wij raden het dan ook zeker aan om jouw vrienden in het zonnetje te zetten. Doe mee met de trend. Vele anderen gingen je al voor. Het is tijd om onze vrienden wat waardering te geven.

Dit zijn de 7 meest gebruikte manieren om een vriendschap te beëindigen (volgens onderzoek)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️