Eva de Visser
Eva de Visser Liefde & Seks 4 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Column Eva: ‘Anoniem een erotisch verhaal delen’

Niet iedereen die ik ontmoet reageert gechoqueerd, beschaamd of juist hijgerig, als ik vertel wat voor bedrijf ik run. De vriendin bij wie ik die avond ben, schenkt mijn glas nog een keer vol met prosecco en stelt me voor aan een van haar vrienden: regisseur van animatiefilms. We raken aan de praat, over zijn werk: hoe hij alles tekent én alle stemmen regisseert, en over mijn werk: het proces van het bedenken tot het afmixen van een anoniem erotisch verhaal.

Hij reageert niet lacherig, maar zoekt naar raakvlakken tussen onze beide professies.

Anoniem een erotisch verhaal delen

We praten verder, hij vraagt zich af waarom we nergens de namen van onze acteurs vermelden. Dat is voor Rouze altijd een duidelijke keuze geweest: het niet laten zien van onze acteurs zorgt ervoor dat onze luisteraars zelf een beeld kunnen vormen bij een stem. Zelf hun perfecte droompartner kunnen samenstellen uit stemgeluid, details in het verhaal en hun eigen, zoete verbeeldingsvermogen. ‘Ah,’ zegt hij, ‘zo had ik er nog niet over nagedacht.’

Hij komt er later toch nog een keer op terug. ‘Zijn er geen acteurs die zelf ook liever anoniem blijven?’ vraagt hij. ‘Liever niet hun naam verbinden aan erotisch werk?’
Ik vertel dat het niet aan de acteurs ligt dat hun naam er niet bij staat. Eigenlijk zijn al onze acteurs die drempel van schaamte al lang over – dit werk kun je anders niet doen.

Ik zeg dat, bovendien, de wereld aan het veranderen is, toleranter wordt. Acteur zijn in erotische verhalen betekent niet meer automatisch dat je niet óók op het podium van ITA kan staan.

Seksuele fantasieën normaliseren

Ik vertel wat mijn ambitie is. Dat onze verhalen gedeeld worden met vrienden, zoals je ze ook een boek, of een interessante serie, aanraadt. Zo normaal zouden seksuele fantasieën moeten worden.

Nu kijkt hij me wel gechoqueerd aan. Je vrienden laten weten waar je opgewónden van wordt? Honderd bruggen te ver. Ik kijk hem lachend aan: ‘Geen zorgen,’ zeg ik. ‘De vrouwen zullen de weg voor je vrijmaken.’  

Eva de Visser (38) is oprichter van Rouze, een platform met sexy verhalen. Als Eva vertelt wat haar werk is, krijgt ze de meest bijzondere persoonlijke verhalen te horen over liefde, seks en relaties. Ze ontmoet inspirerende mensen, van activistische sekswerkers tot opvallend openhartige bankmedewerkers. Om de twee weken schrijft ze hierover op BEDROCK.

Ook eens wat lezen of luisteren op www.rouze.me? Met de code bedrock krijg je een maand gratis toegang.

Volg Rouze op Instagram: @rouze.me

Column Eva: ‘Dat doe ik thuis wel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️