Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Psyche 2 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Brené Brown komt met een jubileumeditie van haar bestseller

Een dikke 10 jaar geleden schreef Brené Brown de wereldwijde bestseller ‘De moed van imperfectie’. Een (inmiddels) echte klassieker waarin de Amerikaanse auteur vertelt hoe je moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunt geven, om zo jezelf volledig te omarmen. Nu, een decennia later, is er een herziene jubileumeditie verschenen met naast een nieuw voorwoord, geüpdatete passages én nieuwe tools om mee aan de slag te gaan.

Een mooi moment om dit boek weer eens wat aandacht te geven, want zelfs als heb je hem al eens hebt gelezen, is dit er één die je prima vaker kunt lezen.

Ruim 55 miljoen views

Velen van jullie zullen Brené Brown al kennen. Ze is auteur van 15 boeken, heeft bijna 4 miljoen volgers op Instagram en haar presentatie over The Power of Vulnerability is met meer dan 55 miljoen views nog steeds één van de best bekeken TEDx talks aller tijden.

En als je vaker op Bedrock te vinden bent, heb je misschien al eens gelezen over alles wat we van Brené kunnen leren, hoe de Netflix documentaire The Call to Courage inspireert om moedig te zijn en hoe je je volgens haar kwetsbaar kunt opstellen op de werkvloer, zonder alles te delen.

Kracht van de kwetsbaarheid

Brené heeft vele jaren gewijd aan wat zij ‘voluit leven’ noemt. Op haar eigen, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om imperfectie te accepteren, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit doet ze op basis van 10 wegwijzers, die je helpen in te zien dat je de moeite waard bent.

In haar vernieuwde boek vertelt de ze heel eerlijk dat ook háár leven de afgelopen jaren niet heel makkelijk was (hallo, kracht van de kwetsbaarheid!). Zo zijn er dingen mislukt, is ze heel vaak tekort geschoten en even vaak weer opgekrabbeld, waren er dagen dat ze huilend in bed lag, twijfelde ze aan haar huwelijk en heeft ze zich drijvende weten te houden in diverse milde depressies.

Voluit leven

Blijkbaar is het nog niet zo makkelijk om de 10 wegwijzers die ze heeft gecreëerd voor ‘voluit leven’ om te zetten in dagelijkse gewoontes, die je je hele leven kunt volhouden. Aan de andere kant vertelt ze óók dat het ‘voluit leven’ een grote impuls heeft gegeven aan haar werk, dat het haar relatie blijft inspireren en dat het haar helpt om moed te vinden de ouder te zijn die ze graag wilt zijn.

Brené Brown: zo ben je kwetsbaar op de werkvloer zonder alles te delen

Verder schrijft Brené dat het haar leven blijvend heeft veranderd, dat het haar helpt om dingen opnieuw te proberen als ze zijn mislukt en vooral dat het haar steeds weer terug brengt naar zichzelf. En daarmee bedoelt ze: alles van zichzelf – de onderdelen waar ze van houdt en de onderdelen die ze heeft verstoten. Dus, genoeg reden om de materie nogmaals te bestuderen!

Waar liggen jouw kansen voor groei?

Dikke tip voordat je begint met lezen: vul even deze The Wholehearted Inventory (vragenlijst) in, zodat je beter kunt inschatten wat je sterke punten zijn en waar kansen liggen voor groei met betrekking tot de hoofdonderwerpen die in het boek worden onderzocht.

Natuurlijk kun je dat ook na afloop doen, maar je hebt er meer aan als je aan het boek begint en weet welke vaardigheden je al hebt en welke je zou kunnen trainen. Veel leesplezier!

Wat we allemaal kunnen leren van schaamte-expert Brené Brown

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️