Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psyche 11 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Brené Brown: the Call to Courage op Netflix inspireert je om moedig te zijn

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Deze keer: de show Brené Brown: the Call tot Courage die je sinds een aantal weken uitsluitend op Netflix kunt kijken.

Brené Brown ken je van haar inmiddels beroemde TED Talk en haar boeken, waaronder De kracht van kwetsbaarheid, De moed van imperfectie, Sterker dan ooit en Verlangen naar verbinding. Ze deed jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit en biedt belangrijke inzichten over waarom we ons wél zouden moeten openstellen voor de buitenwereld.

Brené Brown: the Call to Courage

Over die onderwerpen hoor je haar dan ook maar liefst 1 uur en 15 minuten praten in haar show The Call to Courage, die te bekijken is op Netflix. Ze vertelt bijvoorbeeld waarom kwetsbaarheid geen zwakte is, en dat kwetsbaarheid niet voortkomt uit vertrouwen – eerder andersom. Ze maakt duidelijk dat het juist heel moedig is om je open te stellen voor andere mensen, omdat je het nu eenmaal niet alleen kunt. “Kwetsbaarheid is moeilijk en eng, maar lang niet zo eng als je later afvragen wat er gebeurd zou zijn als je wel ‘in de arena was gaan staan’.”

Dit vind je vast ook interessant: De 20 mooiste quotes van Brene Brown

De inzichten over angst, schaamte en onzekerheid zijn niet alleen herkenbaar, maar inspireren je ook om het roer om te gooien en misschien de volgende keer wel toe te geven dat je bijvoorbeeld hulp nodig hebt. Want als je wilt veranderen wie je bent en altijd sterk wilt lijken, zul je je nooit echt ergens bij voelen horen; dat gebeurt pas als je durft te laten zien wie je echt bent, imperfecties en al.

Brené Brown: the Call to Courage | Official Trailer [HD] | Netflix

With one of the most viewed TED talks of all time, research professor and best-selling author Dr. Brené Brown challenges you to show up, step into the arena and answer the call to courage. Only on Netflix, April 19th.

Aan het begin van de show zegt Brown: “We gaan praten over een paar moeilijke dingen, een beetje lachen en hopelijk iets van elkaar leren” – en dat is helemaal gelukt. Naast inspirerend is de vrouw ook heerlijk open, direct en hilarisch. En dat er moed nodig is om te groeien, bewijst ze mooi even door als introverte vrouw voor een enorm publiek te gaan staan. Wie zouden wij dan zijn om de film niet te kijken?

Brené Brown: the Call to Courage is te bekijken op Netflix.

Meer Netflix-tips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brené Brown: the Call to Courage op Netflix inspireert je om moedig te zijn
Sluiten