Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Het boek van prins Harry is uitgekomen en hij deelt wel hele pikante informatie

Wij waren al sinds de aankondiging benieuwd naar het alles onthullende boek van prins Harry. Het boek belooft namelijk héél veel drama, openheid en verhalen van de eerste hand.  Nu het boek, genaamd Reserve, eindelijk te koop is, wordt er natuurlijk veel over geklept.

Natuurlijk waren wij – net als iedereen – erg nieuwsgierig, maar we lezen ook dingen die we liever niet hadden willen weten. Is het boek een tikkeltje té persoonlijk?

Boek prins Harry

Dat het boek van Harry persoonlijk is,  zie je al aan de cover. Een portret van de prins staart je aan. De titel van de Nederlandse versie zal anders dan de originele titel Spare, Reserve heten. Al tijdens de aankondiging beloofde de prins dat de autobiografie een op waarheid en feiten berustend verhaal zou worden.

Volgens de uitgever neemt het boek je dan ook meteen mee terug naar een van de meest schokkende beelden van de twintigste eeuw: twee jonge kinderen, die achter de kist van hun moeder aanlopen terwijl de wereld toekijkt.

Inkijkje Britse Koninklijke familie

Het vers uitgekomen boek, zet de verhoudingen binnen het Britse koningshuis nog verder op scherp. De relaties waren toch al niet zo goed, nu blijft daar al helemaal niks meer van over. Ook de familie van Megan is niet te spreken over Reserve. Zo schrijft De Telegraaf dat ze het boek nog niet eens als wc-papier willen gebruiken. Dat zegt Samantha, de halfzus van Megan. In het boek deelt Harry zijn kijk op zijn jeugd, maar dat is niet alles.

Even over zijn penis

Niemand of niets wordt ontzien, zelfs de penis van Harry komt uitgebreid aan bod.  Deze was namelijk bevroren tijdens de bruiloft van William en Kate en hij schrijft dat hij dit behoorlijk pijnlijk vond. Hij gebruikte zelfs een crème met de naam van zijn oma om de pijn te verzachten.

Wij vragen ons af waarom hij de behoefte voelt om dit met de wereld te delen én hoe het kan dat zijn penis na een bezoek aan de Noordpool nog dagenlang bevroren bleef. Het idee van Harry’s bevroren penis staat in ieder geval op ons netvlies gebrand.

De royals zijn besneden

Overigens blijft het niet bij een bevroren penis, we weten inmiddels ook dat zowel Harry als William besneden zijn. Dit gebeurde al toen ze nog een baby waren, maar over het waarom schrijft hij verder niets. Zou het een traditie zijn bij de royals?

Seksscènes in Suits

Er is natuurlijk niks mis met seks, maar dat Harry de seksscenes in Suits opzocht om te bekijken, laat weer weinig aan de verbeelding over. Zijn vrouw Meghan Markle speelde jarenlang in Suits en daar kwamen ook pikante scenes in voor. Deze specifieke passages waren eigenlijk het enige onderdeel van de hele serie waar Harry zich echt voor interesseerde. De rest heeft hij, zoals hij het zelf zegt, niet bekeken.

Open over zijn drugsgebruik waaronder mushrooms

De prins is zijn boek ook open over zijn drugsgebruik, waaronder chocolade mushrooms. Door deze geestverruimende drugs zag hij een prullenbak aan voor een mensenhoofd. Hij zal vast niet aan microdosering hebben gedaan, maar zelf vond hij zijn trip erg ‘delightful‘. Naast mushrooms gebruikte Harry ook weleens coke om aan de realiteit te ontsnappen.

Dit is de helende kracht van fungi (paddenstoelen dus)

Ontmaagd als hengst

Tot slot deelt hij nogmaals het verhaal over zijn ontmaagding, want al eerder gingen de geruchten rond dat hij op een nogal bizarre manier werd ontmaagd: door seks te hebben op een grasveld achter een pub. Dit gebeurde met een vrouw die hield van paarden en Harry daarom behandelde als een hengst. Hihaaaaa…. Harry toch.

harry boek

Ben jij zelf benieuwd naar het boek? Je koopt het boek hier voor €29,99.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️