Maartje Vis
Maartje Vis Betere wereld 12 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Abdul (27): ‘Ik wil mensen bewust maken dat bewerkte cosmetica niet het beste is voor je huid en de natuur’

Abdul heeft één duidelijke visie: zich inzetten voor natuurlijke producten die goed zijn voor de huid, maar óók voor de mens en natuur.

Abdul lanceerde vier jaar geleden zijn bedrijf Nature’s Blend en daarmee wil hij niet het pad in slaan van de ‘normale’ ondernemer in huidverzorging.

De kracht van natuurlijke producten ten opzichte van bewerkte cosmetica

Abdul wil het positieve effect van natuurlijke huidproducten, zoals jojoba-olie, castorolie en shea butter, verder verspreiden én dat op een manier die goed is voor de mens, de natuur en je huid.

Verantwoord maatschappelijk ondernemen

Abdul doet aan verantwoord maatschappelijk ondernemen. Dat betekent dat je bedrijf waarde hecht aan de mens en de natuur. Denk daarbij aan de werkomstandigheden en rekening houden met de klimaatverandering.

“Wij werken samen met organisaties die direct in verbinding staan met de boeren. Zij hebben de leef- en werkomstandigheden van hen hoog zitten. Zo wordt bijvoorbeeld niet het maximale uit iemand gehaald en betalen we een eerlijke prijs.” Ook worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen op de noten en zaden gespoten.

Zijn producten bestaan enkel uit één bestanddeel, zoals olie zonder toegevoegde stoffen. Dat kan beter zijn voor het milieu, omdat in sommige cosmetica wel giftige toegevoegde stoffen zitten die het watermilieu negatief kunnen beïnvloeden. Daar wil Abdul geen bijdrage aan leveren.

Natuurlijke producten die goed zijn voor de mensen die het maken én voor die het gebruiken

Hij wil dat zijn producten op die manier niet alleen goed zijn voor de mens en de natuur, maar óók voor je huid. Daar is Gijs (24) het ook mee eens. Sinds 2023 runt hij samen met Abdul de onderneming.

“Natuurlijke producten hebben maar één component en dat wordt over het algemeen beter opgenomen door de huid”, legt Gijs uit. “Bewerkte cosmetica bevatten weer andere ingrediënten of chemicaliën die de natuurlijke balans van de huid kunnen verstoren. Die bewerkte cosmetica biedt vaak een oplossing op korte termijn, maar op lange termijn kan het weer leiden tot uitdroging, irritatie of allergische reacties.”

Daarmee wil hij niet zeggen dat bewerkte cosmetica slecht is voor je. Het biedt wel de oplossing die je wil, maar hiermee wil hij laten zien dat het ook op een natuurlijke manier kan.

Culturele achtergrond

Abdul komt uit Jemen en is door zijn culturele achtergrond bij zijn producten gekomen. “We willen mensen er bewust van maken dat bewerkte cosmetica niet altijd het beste zijn voor de mens, natuur en huid”, vertelt Abdul.

“In mijn familie heb ik meegekregen dat deze natuurlijke producten, zoals jojoba-olie en arganolie, al generatie op generatie goed zijn. Door in deze natuurlijke huidverzorging te investeren, wil ik iets betekenen voor mijn rootz en de kracht van natuurlijke producten verder verspreiden”

The One-Straw Revolution: kunst die laat zien hoe het écht met onze planeet gaat (en dat is niet goed)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️