Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 4 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Belangrijke self-care-rituelen nu de herfst begint

Nu de herfst in volle gang is, heb je misschien behoefte aan meer me-time. Logisch. We keren naar binnen, de bladeren vallen van de bomen en ook als persoon is de herfst bij uitstek een periode om dingen los te laten. Self-care is in deze periode erg belangrijk.

We delen een paar simpele maar belangrijke self-care rituelen voor de herfstperiode.

Beweeg mee met de herfst en durf los te laten

Loslaten schept ruimte voor nieuwe ervaringen, kansen en ideeën. Het maakt je vrij van overtollige ballast. Sta jezelf toe om mee te bewegen met het ritme van de natuur en laat dingen los die niet meer van belang zijn. Loslaten gaat vaak gepaard met emoties en daarom is het een geleidelijk proces.

https://www.bedrock.nl/loslaten-kun-je-leren/

Je kunt iets pas écht loslaten als je er helemaal klaar voor bent. Bedenk eerst wie of wat je los wilt laten. Zijn het spullen of is het een relatie? Bedenk daarna een ritueel om het ook echt te doen, ga wandelen of schrijf het van je af in een journal.

Focus

Als je oude zaken loslaat, creëer je ruimte in je hoofd. Dit betekent meer focus voor dingen die je wilt laten groeien!  Alles wat aandacht krijgt groeit. Heb jij een fijn idee? Zorg dat je gedachten stiller worden, dan kom je vanzelf tot nieuwe, verfrissende inzichten. Af en toe moet je jezelf  afzonderen om je beter te concentreren.

Digitale detox

Om je te focussen is het geen overbodige luxe om jouw telefoon wat vaker weg te leggen. We scrollen uren gedachteloos door een ‘feed’ waar we geprikkeld worden met vooral veel afleiding. Inspirerend maar het zorgt er ook voor dat je non stop prikkels binnenkrijgt.

Jouw hersenen draaien overuren om al deze prikkels te verwerken. Gun ze daarom af en toe een paar uur rust. Bijvoorbeeld aan het einde van de dag, voordat je gaat slapen. Even uitzoomen is heus geen overbodige luxe.

Maak van rust een prioriteit

We haasten door het leven, rennen van hot naar her maar vergeten daardoor ook om dagen te plannen waarop je niks doet. Gewoon he-le-maal NIKS! Rust leert je om beter te luisteren naar jouw lijf. Nu de dagen korter worden, voel je je vanzelfsprekend vermoeider. Zorg daarom voor een goede nachtrust, mediteer voor het slapen gaan en vermijd afleiding vlak voor je naar bed gaat. Gun jezelf de rust die je nodig hebt.

Steeds meer mensen vinden de weg naar een minder gehaast leven, een leven met meer tijd voor zichzelf en dat juichen wij heel erg toe!

Meer self-care in de herfst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️