Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 14 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

B Corp month voor merken met een mooie missie

B Corp heb je vast ooit voorbij zien komen en bedrijven met een B Corp-certificaat doen op een betere manier zaken. Dit wil zeggen: ze zetten zich in voor een betere wereld op het gebied van milieu, maatschappij en mens.

Alleen wat zegt dat eigenlijk? Certified B Corporations zijn bedrijven die door B Lab zijn geverifieerd om te voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en ecologische prestaties, transparantie en verantwoordelijkheid.

Een mooie missie vinden wij bij BEDROCK! En op dit moment zijn er meer dan 8000 B Corps, waarvan 250 in Nederland.

B Corp Month: ‘This Way Forward’

Maart staat dus in het teken van B Corp bedrijven. Enkele gecertificeerde bedrijven zijn Tony Chocolonely, Davines, BOCCA en Comfort Zone. Zo doet Tony Chocolonely zaken op een eerlijke en verantwoorde manier en willen ze een einde maken aan de ongelijkheid in de cacao-keten. Hierdoor een jij een reep chocolade zonder schuldgevoel. Davines maakt voor de shampoos, conditioners en haarmaskers bij voorkeur gebruik van ingrediënten met natuurlijke oorsprong en verpakken producten met een minimale impact op het milieu. Ook opereren ze op een duurzame en transparante manier waarbij ze meedoen aan een koolstofcompensatieproject dat bodem- en bosherstel ondersteunt. Bij BOCCA drink je een bewust bakkie finest coffee. De bonen worden geplukt door boeren die ze vrienden kunnen noemen. Wederom een beautymerk, Comfort Zone combineert wetenschap met de natuur en dat dichtbij huis: namelijk in Italië.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mooie missies die bedrijven hebben, want een B Corp bedrijf blijft investeren in nog positievere impact op de wereld om ons heen. Daarom staat de B Corp month 2024 in het thema #ThisWayForward. Er wordt extra aandacht besteed aan de aangesloten bedrijven en hoe zij extra stappen zetten om de wereld een stukje mooier maken. Mooi nieuws vinden wij!

The Pollinators biedt groene droombaan: de vruchtbaarste en meest (bio)diverse vacature van Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️