Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Betere wereld 29 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Wil je een auto kopen? Gebruik dan één van deze nieuwe abonnementen

Ontspullen, verhuizen naar een tiny house, je baan opzeggen en starten als ZZP’er. Het zijn populaire trends. Dit komt omdat we steeds minder geven om status en bezit. Hetzelfde geldt voor auto’s. Die willen we wel kunnen gebruiken, maar hoeven we niet per se te bezitten. Met één van deze auto-abonnementen kun je je bolide gemakkelijk gebruiken, delen, omwisselen en weer inleveren.

We willen zelf bepalen wanneer, waar en hoe, zonder teveel gedoe. Flexibel en vrij zijn, dat is het statussymbool anno 2021.

Persoonlijk en op maat

De trend van bezit naar gebruik is al een tijdje gaande. Kijk maar naar flexibele abonnementen zoals Spotify en Netflix. Trendwatcher Aafje Nijman van Bureau Nijman + Van Haaster zegt hierover: ”Uiteindelijk willen we dat de producten en diensten zich aansluiten op onze lifestyle in plaats van andersom. Meer en meer moet alles persoonlijk en op maat. Dat betekent ook ons vervoer.”

Hoe te beginnen met Het Grote Ontspullen (+ handige tips om meteen toe te passen)

Zo kan de behoefte aan het type vervoer van moment tot moment anders zijn. Je hebt een auto voor in de stad, maar hier wil je niet mee met vakantie. Of je bent ondernemer en hebt tijdelijk werk in een andere stad. We willen daarom graag flexibel kunnen zijn en snel kunnen schakelen. En tot voor kort lagen de mogelijkheden voor flexibele diensten nog niet voor het oprapen.

Volledige vrijheid én flexibiliteit

Bekende automerken bieden wel steeds vaker abonnementen aan, alleen ontbreekt de vrijheid in deze pakketten. Het is vaak veel uitzoekwerk en geregel. Daarbij, de contracten binden je vaak voor minimaal één of twee jaar, doen een bkr-registratie, bieden een laag aantal kilometers en een hoge prijs – oftewel, je zit eraan vast. Om over een huur- of koopcontract nog maar niet te spreken.

Hoe groen is een elektrische auto eigenlijk écht?

Met de zogenaamde ‘mobiliteitsconcepten; zoals Lynk & Co en Anyways is er een nieuwe autotrend geboren, die volledige vrijheid én flexibiliteit geeft. Plus je eigen auto. Het is niet alleen handiger en voordeliger, maar ook goed voor de planeet. Je helpt namelijk het probleem van stilstaande auto’s oplossen. Ingewikkeld? We lichten beide lidmaatschappen even toe.

Lynk & Co

Met het maandelijkse membership van Lynk & Co krijg je voor €500 een goede auto, in perfecte staat, die van jou is zolang jij dat wilt. Het membership is inclusief onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Je kunt er maandelijks 1250 kilometer mee rijden. Rijd je meer, dan betaal je 15 cent per kilometer extra.

Roadtrippen in een Volkswagen-busje is romantisch, maar ook vervuilend: deze rijdt elektrisch

Je kunt je maandkosten ook verlagen door je auto te delen met vrienden, familie en de Lynk & Co community via de app. Hoe meer je je auto uitleent, hoe lager jouw lasten. Overigens kun je ook gratis member worden van Lynk & Co en alleen betalen als je auto’s huurt van andere members.

Hoe chill is dat? Je hoeft niet eens een afspraak te maken voor een sleuteloverdracht, want alles werkt digitaal via de app.

Anyways

Bij het auto-abonnement van Anyways heb je binnen 72 uur jouw eigen auto voor deur, voor zo lang als je hem wilt. Je betaalt €300, €400 of €500 per maand voor je auto, afhankelijk van het autotype. Dit bedrag is inclusief verzekeringen, onderhoud, wegenbelasting, pechhulp-service en 1500 kilometer per maand. Heb je meer gereden dan je van te voren gekocht hebt? Dan betaal je 10 cent per kilometer bij.

https://www.bedrock.nl/nederlandse-elektrische-auto-afval/

Heb je minder gereden? Dan neem je die kilometers automatisch mee naar de volgende maand. Even wisselen van model? Geen probleem. En als je geen auto meer nodig hebt, dan kun je vandaag nog opzeggen. Je betaalt alleen voor de tijd dat je hem hebt.

Leuk om te weten: de auto’s die Anyways inzet, komen uit de stilstaande voorraad van autodealers en leasemaatschappijen. Zo maken ze slim gebruik van wat er al is. Mega duurzaam dus!

Niet vergeten te tanken

Het is echt de nieuwe manier van autorijden. Een soort automobiele streamingsdienst, waarbij het huren, kopen en leasen van auto’s gecombineerd wordt. Flexibel en zonder gedoe. Alleen de brandstof moet je zelf regelen. Dát dan weer wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️