Stefanie Klaver
Stefanie Klaver Welzijn 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit water fungeert als medicijn: alkaline water

“Drink meer water” was de uitspraak die in 1989 werd gedaan door Dr F. Batmanghelidj. Zijn boek met de titel “Water het goedkoopste medicijn,” geeft aan waarom een tekort kan leiden tot allerlei klachten. Vele klachten, zo niet alle, kunnen volgens hem voorkomen en zelfs voor een groot deel verholpen worden als je meer water gaat drinken.

Je lichaam bestaat voor ongeveer 70 procent uit vocht en heeft de hele dag vocht nodig zodat organen, weefsels en cellen voldoende gehydrateerd blijven.

Alkaline water

Bij een gezonde vochtbalans kunnen voedingsstoffen optimaal worden opgenomen, afvalstoffen efficiënt worden afgevoerd en blijft de lichaamstemperatuur op pijl.

Een vochttekort kan grotere klachten geven dan de meeste mensen verwachten. Dat kan variëren van een onschuldig lijkende hoofdpijn, een droge huid en spierkrampen tot problemen met de bloeddruk, gewrichten, darmen, energieniveau en meer.

Ook lezen: Meer water drinken, maar hoe dan?

Helaas krijgen 9 van de 10 mensen onvoldoende vocht binnen. Dit zie ik in de praktijk tijdens de bloedanalyses die ik uitvoer. Het bloedbeeld laat in het geval van uitdroging zien dat de rode bloedcellen nauw tegen elkaar aan gekleefd liggen en daardoor hun functie niet goed vervullen.

Het eerste advies wat ik dan ook altijd geef is meer water drinken. Kies voor minimaal 2 liter per dag. Vaak zie je binnen 20 minuten al verschil!

Basisch water

Als je water drinkt zijn er verschillende opties. Een daarvan is het drinken van basisch water. Vaak hoor je dat ons lichaam ‘verzuurd’ is en dat het meer basisch of ‘alkalisch’ moet worden. Men bedoelt dan te zeggen dat ons lichaamsweefsel en onze lichaamsvloeistoffen een te lage pH hebben, dat het lichaam te zuur is.

De pH-schaal loopt van 1 tot en met 14, waarbij 1 extreem zuur is en 14 extreem basisch. Idealiter heeft ons lichaamsweefsel een pH-waarde van 7,3-7,4. Een beetje basisch dus. De vraag is echter of deze waarden wel gehaald worden. De theorie is namelijk dat wij met z’n allen te snel te verzuurd zijn door slechte voeding, te veel stress, sporten, milieuvervuiling, medicijnen en ‘verkeerd’ water.

Natriumbicarbonaat

Het drinken van basisch water zet het lichaam aan tot de aanmaak van het basische stofje natriumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat is de “basische buffer” van ons lichaam die zure afvalstoffen neutraliseert. Zuurresten in het lichaam worden dus gebufferd, ofwel geneutraliseerd door de base natriumbicarbonaat. Je kunt je water basisch maken door gebruik te maken van Alka druppels of een specifiek waterfilter zoals de Aqualine.

Je bent niet alleen wat je eet maar zeker ook wat je drinkt!

Meer Bedrock vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️