Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Reizen 17 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Ruth (29): ‘Ik ben al vijf jaar op wereldreis’

Een jaar na haar afstuderen had Ruth helemaal genoeg van het slechte weer in Nederland. Ze wilde zon, zee, strand en heel veel rust. Ze besloot daarom op wereldreis te gaan. “Ik had niet verwacht dat ik na vijf jaar nog niet terug zou zijn”, vertelt ze aan BEDROCK.

“Als kind keek ik altijd al uit naar de jaarlijkse vakanties met mijn ouders. Ieder jaar kozen ze weer een mooie plek uit. Als tiener had ik al veel van Afrika, Azië en Zuid-Amerika gezien. Elke reis vond ik mooi, zo mooi zelfs dat ik zeker wist dat ik later nog veel meer van de wereld wilde ontdekken.

Afgestudeerd

Na mijn afstuderen maakte ik het plan om op wereldreis te gaan. Omdat ik wist hoe duur het was, wilde ik een goede buffer hebben. Ik had namelijk geen zin om na twee maanden weer terug in Nederland te zijn met een lege spaarrekening. Na het afstuderen kreeg ik een baan aangeboden als junior redacteur en ging daar hard aan de slag.

Omdat ik zoveel mogelijk geld wilde sparen, besloot ik om mijn kamer in Amsterdam op te zeggen en weer bij mijn ouders te gaan wonen.

Op wereldreis

Na een jaar werken ging ik met een goedgevulde spaarrekening op wereldreis. Ik begon in Australië, waar ik direct al het gevoel had dat ik daar veel langer wilde blijven. Ik ging daar aan de slag in een bar en ben daar uiteindelijk vier maanden gebleven. Daarna ben ik via Nieuw-Zeeland, naar Zuid-Korea en Japan naar Noord-Amerika gegaan.

Op reis tijdens corona

In tijden van Corona zat ik in Zuid-Amerika, Colombia. Wat betreft gezondheidszorg niet de beste plek om te zijn, maar ik had werkelijk niets te klagen. Ik verbleef bij een lieve familie op een boerderij en kon daar zo lang blijven als ik wilde.

Dat heb ik ook gedaan. Er was genoeg vlees, er was melk en ze hadden een grote moestuin. Mede daardoor maakte ik mij maar weinig zorgen. In totaal ben ik daar een halfjaar gebleven. Toen de maatregelen werden afgezwakt ben ik naar Argentinië afgereisd.

Reis door Midden-Amerika

Na Argentinië heb ik ook Brazilië, Peru en Mexico kunnen bezoeken. Inmiddels ben ik in Costa Rica aangekomen, waar ik geniet van de mooie natuur, de dieren en de leuke mensen. Over een maand of twee wil ik doorreizen naar Amerika en daarna wil ik Canada ook nog zien. Ik denk dat ik na Canada weer terug naar Australië wil.

Werken vanuit het buitenland

Ik ben inmiddels al vijf jaar op wereldreis en ik had niet verwacht dat ik na vijf jaar nog niet terug zou zijn. Het is heerlijk om te reizen. Ik verdien mijn geld als online lerares Engels, en schrijf daarnaast SEO content voor een marketingbureau in Nederland. Daardoor heb ik een vast inkomen en kan ik blijven reizen. Gelukkig maar, want ik ben nog niet van plan om terug te keren naar Nederland.

Toekomst buiten Nederland

Ik denk niet dat ik na al mijn reizen nog in Nederland kan wonen. Ik voelde me in Nederland altijd opgejaagd en onrustig. Sinds ik in het buitenland ben, heb ik daar helemaal geen last van. Ik wil over een paar jaar wel stoppen met rondreizen en dan voor één vaste plek gaan. In welk land dat gaat zijn weet ik nog niet. Maar ik weet wel zeker dat rust, ruimte en lekker weer erg belangrijk voor mij is. Ik hou het allemaal nog open en ben benieuwd wat de toekomst mij nog allemaal brengt.”

Bless you! Dit zegt de kleur van je snot over je gezondheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️