Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 20 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

5x boeken die een sprankje hoop bieden wanneer je het nodig hebt

Na het horen van slecht nieuws of een vervelende mededeling, kun je soms wel wat troost gebruiken. Deze boeken bieden hoop: hoop op een betere wereld, hoop op een gelukkiger leven en hoop op meer positiviteit.

Boeken die een sprankje hoop bieden

The book of hope – Jane Goodall en Douglas Abrams

the book of hope
Bol.com

Biologe Jane Goodall werd bekend toen ze als 19-jarige naar Tanzania vertrok om daar de levens van chimpansees te bestuderen. Ruim 70 jaar later kennen we haar ook als natuuractivist, spreker en auteur. Wat haar op dagelijkse basis drijft? Hoop! In dit boek lees je een gesprek tussen Goodall en journalist Douglas Abrams en ontdek je waarom ze zoveel kracht ontleent aan deze eigenschap.

Koop The book of hope via Bol.com

The comfort book – Matt Haig

the comfort book
Bol.com

Soms heb je geen zin om een lang verhaal te lezen. Matt Haigs ‘The comfort book’ biedt dan uitkomst. Elk hoofdstuk is apart van elkaar te lezen en sommige stukken zijn langer dan andere. De grote overeenkomst? Ze bieden je allemaal comfort en hoop wanneer je even niet zo lekker in je vel zit. Zie het als een warme deken over je heen en een kop thee in je hand.

Koop The comfort book via Bol.com

Dingen die je hoop geven – Haemin Sunim

dingen die je hoop geven
Bol.com

De Amerikaans/Zuid-Koreaanse monnik Haemin Sunim staat als boeddhistische leermeester bekend als brenger van hoop. In zijn prachtig vormgegeven boeken biedt hij handvatten voor moeilijke periodes in het leven. Van mooie uitspraken tot verhalen die inspiratie bieden: na dit boek ben je zonder twijfel hoopvoller.

Koop Dingen die je hoop geven via Bol.com
De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

de meeste mensen deugen
Bol.com

Tussen oorlogen, klimaatverandering en hongersnoden door, zou je bijna de hoop in de mensheid verliezen. Rutger Bregman zet in dit ijzersterke (en lange!) essay op een rij waarom je dat niet moet doen. Geloof ons: na dit boek, geloof ook jij dat de meeste mensen toch deugen.

Koop De meeste mensen deugen via Bol.com

For small creatures such as we – Sasha Sagan

for small creatures such as we
Bol.com

Van kleine, dagelijkse momenten zoals het zetten van een kop koffie tot grote rituelen die we uitvoeren wanneer er een life changing gebeurtenis zoals een geboorte of bruiloft plaatsvindt. Volgens Sasha Sagan zit de betekenis van het leven ‘m in die rituelen. In haar boek viert ze deze magische momenten en doet ze lezers verlangen naar meer hoopvolle rituelen.
Koop For small creatures such as we via Bol.com

6x deze duurzame boeken helpen je bij een groener leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️