Kim van der Blom
Kim van der Blom Horoscopen 13 mei 2023
Leestijd: 5 minuten

Dit is waarom 16 mei voor elke sterrenbeeld een gelukkige dag wordt

Zet 16 mei in de agenda, want voor elk sterrenbeeld is dit een goede dag! We hebben allemaal vast wel door gehad dat het allemaal niet zo soepel verliep, dit hebben we allemaal te danken aan Mercurius retrograde. Maak je maar geen zorgen want deze periode is bijna voorbij. Daarnaast vindt er ook nog een kosmisch evenement plaats, dat eens in de twaalf jaar voorkomt.

Dit allemaal resulteert in een gelukkige dag voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Bijzondere kosmische gebeurtenis voor de sterrenbeelden

Jupiter staat bekend als de planeet van groei, ontwikkeling en optimisme. De afgelopen jaren stond Jupiter in Ram. Hierdoor heb je waarschijnlijk gemerkt dat er een paar actieve ontwikkelingen in jouw leven zijn geweest. Deze periode heeft ervoor gezorgd dat je nieuwe kansen kreeg. Nu, voor het eerst sinds 2011, verschuift Jupiter door naar het aardeteken Stier. Door deze verandering wordt er gevraagd of je rustiger aan kunt doen om er zo voor te zorgen dat alles wat je hebt opgebouwd blijft bestaan.

Jupiter gaat door deze verandering net nadat Mercurius retrograde stopt. Dit resulteert in allemaal nieuwe kansen in delen van jouw horoscoop, waar door Mercurius retrograde juist vertraging in zat. Jupiter blijft voor de aankomende twaalf maanden in Stier.

Wat kunnen de sterrenbeelden verwachten?

Deze dag heeft veel effect op alle sterrenbeelden. Benieuwd naar wat jij kan verwachten voor het aankomende jaar? Dit is wat 16 mei voor jou petto heeft:

Ram (21 maart – 19 april)

De afgelopen twaalf maanden reisde Jupiter door jouw sterrenbeeld, hierdoor heb je de kans gekregen om wat persoonlijke projecten uit te werken. Op 16 mei wordt jouw aandacht verschoven naar jouw bezittingen. Daarnaast zie je ontwikkelingen op gebied van geld en middelen. Misschien gaan zaken wat langzamer, maar dit zal stabiliteit op de lange termijn met zich meebrengen.

Stier (20 april – 20 mei)

Op 16 mei verschuift Jupiter naar je eerste huis. Gedurende het hele jaar merk jij een groter verlangen naar comfort en stabiliteit. Houd er wel rekening mee dat deze uitbreiding gebeurt op een rustig tempo. Jij staat bekend als een geduldig en traag handelend sterrenbeeld en kan soms iets te comfortabel zijn.

Deze periode geeft jou inzicht in hoe je dit op een manier kunt gebruiken dat je ervan profiteert. Ook zal deze periode jouw horizon verbreden als het gaat over hoe je jezelf identificeert en uitdrukt. Wees niet bang voor deze verandering! Soms is verandering juist goed.

Tweeling (21 mei – 21 juni)

Jupiter verschuift op 16 mei naar jouw twaalfde huis van afzondering. Hierdoor wordt jouw onderbewustzijn achter de schermen uitgebreid. Je voorkeur gaat vaak uit naar chaos, maar Jupiter zorgt voor consistentie in jouw leven. Dit merk je vooral op de manier waarop jij je vrije tijd indeelt.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Jouw vriendschappen en connecties zullen in deze periode ontwikkelingen doormaken. Dit vooral op gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Verwacht komend jaar een hechte groep waar jij een onderdeel van bent, met daarin plezier, comfort en voldoening. Werk samen en bundel je krachten. Dit is een erg sociaal tijdperk voor dit sterrenbeeld.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Jupiter verhuist op 16 mei naar jouw tiende huis. Het tiende huis staat voor jouw carrière. Hierdoor krijg je de kans om te groeien op het gebied van jouw publieke imago. Jij merkt aankomend jaar ontwikkelingen in jouw werk. Dit zal resulteren in plezier en creativiteit. De perfecte tijd om een promotie te krijgen of nieuwe dingen op jouw werk te verkennen. Verwacht aankomend jaar in ieder geval meer erkenning.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Door de verschuiving van Jupiter krijg jij de kans om te groeien. Jij bent iemand die kennis belangrijk vindt. Deze periode komt goed uit voor jou om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp of een interesse waar je meer over wilt weten. Schrijf je dan ook zeker in voor die cursus!

Weegschaal (22 september – 23 oktober)

Nu dat Jupiter naar jouw achtste huis verschuift, krijg je de kans om wat stabiliteit te ontwikkelen op de lange termijn. Dit is namelijk een periode van groei als het gaat om jouw financiën. Gebruik deze tijd om je klaar te stomen voor de toekomst.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Jouw relaties groeien en krijgen nieuwe kansen nu dat Jupiter verschuift naar jouw zevende huis van romantische relaties. Deze periode vinden er verschillende (langzame) ontwikkelingen plaats die voor stabiliteit op de lange termijn zorgen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Op 16 mei zullen jouw routines, gewoonten en welzijn langzaam veranderen. Jij bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om te groeien en deze periode zorgt ervoor dat je in staat bent om in een geleidelijk tempo uit te breiden. Dingen gaan misschien langzamer dan je gewend bent, maar uiteindelijk resulteert het in comfort in jouw dagelijkse rituelen.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Deze periode vraagt van jou dat je vooral prioriteit geeft aan dingen die jou geluk brengen. Het kan van alles zijn. Is het niet erg productief? Geen probleem! Vul deze periode in met leuke dingen, dingen waar jij gelukkig van wordt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Terwijl Jupiter op 16 mei verschuift naar jouw vierde huis, ervaar je ontwikkelingen in jouw woon- en privéomgeving. Hierdoor komen er nieuwe kansen op jou af en krijg je de kans om veiligheid op de lange termijn te realiseren. Misschien verhuis je naar een groter huis of breid je jouw gezin uit.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Jouw huidige gedachten, ideeën en vaardigheden worden deze periode uitgebreid. Vergroot jouw academische bezigheden of interesses. Stel jezelf open voor de omgeving om je heen, hier zal je zeker iets van leren. Deze periode krijg je de kans om dingen te leren waar je op langere termijn iets aan hebt.

Deze edelstenen werken bij hoofdpijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️