Kim van der Blom
Kim van der Blom Welzijn 21 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De 12-3-30 work-out trend doet wonderen bij mensen in de sportschool

Als je een beetje tijd op TikTok besteedt, heb je misschien wel de volgende sporttrend voorbij zien komen. De 12-3-30 workout wordt overal op TikTok gespot en het blijkt echt te werken. Een goede work-out om je in het zweet te werken. Met al die transformatie video’s die worden gedeeld op TikTok, is het moeilijk om het niet zelf te proberen. Want wie wil er nou niet een getoonder lichaam na één work-out?

Is deze work-out het proberen waard?

Wat is de 12-3-30 work-out?

De 12-3-30 work-out is eigenlijk vrij eenvoudig om te doen. Zorg voor een goede work-out outfit, een loopband en goed paar schoenen. Het enige wat je voor deze work-out moet doen is de stand van de loopband aan te passen naar een helling van 12 procent en de snelheid op 3 mijl per uur te zetten. Drie mijl staat gelijk aan 4,8 kilometer per uur. Doe dit vervolgens voor dertig minuten.

Het is een goede work-out om calorieën te verbranden, met de 12-3-30 work-out verbrand je namelijk honderden calorieën. Daarnaast is het een goede work-out om je conditie te verbeteren en een methode waarmee je je onderlichaam goed traint.

Wat voor effect heeft de work-out?

Het effect van deze work-out verschilt per persoon, elk lichaam is nou eenmaal anders. Daarnaast spelen er ook andere dingen een rol op wat voor effect de work-out heeft. Het resultaat van de work-out heeft ook te maken met bijvoorbeeld jouw voedingspatroon en de hoeveelheid slaap.

@laurengiraldo

Game changer honestly

♬ original sound – Lauren Giraldo

Het is belangrijk om te weten dat deze work-out niet voor iedereen geschikt is. Het is erg belangrijk om op je houding te letten. De 12-3-30 work-out voel je namelijk in je onderrug en knieën. Begin daarom met een lagere helling wanneer je deze work-out voor het eerst doet.

Werkt het echt?

Er gaan veel work-outs viral op TikTok, maar dit betekent niet dat ze ook altijd werken of zelfs veilig zijn. Deze video’s kunnen mensen soms ook misinformeren over bijvoorbeeld de resultaten. Daarom is het van belang om te weten dat de work-out misschien niet voor jou werkt.

Om resultaat te zien, is het voldoende om de work-out twee of drie keer per week te doen in combinatie met andere trainingen. Het kan geen kwaad om de work-out aan jouw eigen routine toe te voegen.

Door 30 minuten lang op een loopband met een helling van 12 procent te trainen, verbrand je tussen de 400 en 800 calorieën. Het aantal calorieën dat je uiteindelijk verbrandt ligt aan jouw niveau. Begin je bijvoorbeeld net met sporten, dan kan het zeker zo zijn dat je wat gewicht verliest.

Vergeet niet dat je plezier moet hebben tijdens het sporten. De 12-3-30 work-out uitproberen kan natuurlijk geen kwaad.

Sportschoolangst: waarom jij je ongemakkelijk voelt tijdens het sporten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️