Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 14 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

10 mantra’s die jouw leven iedere dag weer ‘op scherp’ zetten

Soms ben je het even kwijt, het vuurtje of jouw levensenergie. Deze onzichtbare kracht zorgt ervoor dat je dingen onderneemt. Het is een energetische schop onder de kont en jouw connectie met het universum. Wanneer je in verbinding bent met jezelf, heb je de flow van het leven gevonden. Ben je hem kwijt? Door deze mantra’s te herhalen gaat de levensenergie weer stromen!

Dat klinkt misschien vaag, maar probeer het dan eens zelf. Mantra’s zijn uitspraken die je gedachten opzij zetten, zodat je je kunt focussen op iets groters dan jezelf. Op deze manier krijg je meer rust in je leven en komt het vertrouwen in jezelf terug.

Het woord ‘mantra’ stamt af van de Sanskrietwoorden Manasah (geest) en Tra (bevrijding van de geest). De onderstaande mantra’s zijn treffend en helpen je wanneer je vastloopt.

Mooie mantra’s voor kracht

  1. Iedereen maakt fouten, laat deze fouten er zijn, maar sta er niet te lang bij stil. Ze zijn onderdeel van je leven, maar mogen niet onnodig veel energie kosten. Gebeurd is gebeurd.
  2. Blijf jezelf, blijf lief, aardig en zachtaardig ook al is de wereld om je heen geneigd om je hard en koud te maken. Geef en ontvang liefde en toon medeleven.
  3. De persoon die ik nu ben, ben ik over tien jaar niet meer. We groeien, we leren en mocht je niet tevreden zijn met jezelf op dit moment, ga dan op zoek naar een nieuwe versie van jezelf waar je content mee bent. Omarm verandering.
  4. Houd van mensen, net zoals ik wil dat mensen van mij houden.
  5. Als iets op de klippen loopt, hoef ik het niet meteen op te lossen. Juist niet. Wacht tot de storm is gepasseerd, want dan pas weet je hoe je het moet ‘lijmen’.
  6. De eerste en laatste liefde in het leven, ben ikzelf. Houd daarom van jezelf.
  7. Ik heb niemand nodig die mij compleet maakt. Ik ben al één.
  8. Ik ken mijn eigenwaarde. Als iemand mij niet behandelt zoals ik behandeld wil worden, laat ik deze persoon links liggen. Ik verdien respect.
  9. Ik zal nooit geluk vinden op de plek waar ik geluk ben verloren. Dus ik ga er ook niet naar terug. Dit geldt voor alle lagen in het leven.
  10. Ik huil niet om mensen die mij pijn hebben gedaan, ze zijn het niet waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️