Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Je bodylanguage bepaalt hoe je overkomt: dit is hoe je zelfvertrouwen uitstraalt

Met de juiste bodylanguage, ook wel lichaamstaal, straal jij zelfvertrouwen uit en zorg je ervoor dat jouw boodschap krachtiger overkomt. Wij leren je de do’s en don’ts van bodylanguage.

Door middel van bodylanguage, ook wel lichaamstaal, breng je een boodschap over op de andere persoon door middel van gebaren, mimiek, houding en stemgeluid. Je communiceert dus op een andere manier. Je kunt er gevoelens mee uitdrukken of je communicatieve boodschap er krachtiger mee maken.

Alles wat jij wil weten over bodylanguage en zelfvertrouwen

Hoe werkt dat precies in de praktijk? Door de juiste bodylanguage kan jij er voor zorgen dat je overkomt als een persoon met veel zelfvertrouwen die weet waar hij of zij het over heeft. Wij leren je tricks hoe je met je houding zelfverzekerd overkomt.

Schouders en je borstkas

Als je aan een tafel zit of een meeting hebt, plaats je schouders naar achteren en je borst naar voren. Op deze manier straal je meer zelfvertrouwen uit. Als je met je schouders naar voren en in elkaar gezakt zit, komt het juist over alsof je niet gezien wil worden.

Het gebruik van je handen

Als je rechtop zit, zie je er eleganter en aanwezig uit. Ook kan je op deze manier beter praten, wat ons bij het volgende punt brengt: het gebruik van je handen. Naast je stem, kan je je boodschap ook nog overbrengen door middel van handgebaren. Beweeg je handen dus op de juiste manier mee met hoe je praat om indruk te maken. Dit zorgt ervoor dat jouw boodschap krachtiger overkomt.

Zorg ervoor dat jouw handen zichtbaar zijn wanneer je met iemand praat, dat zorgt ervoor dat de andere persoon je meer vertrouwt. Ga niet met je armen over elkaar heen zitten, dat nodigt mensen niet uit om met je te praten.

Nog meer do’s om zelfvertrouwen door bodylanguage uit te stralen

Naast deze tips zijn er nog meer factoren die meespelen om over te komen als een persoon met veel zelfvertrouwen. Denk bijvoorbeeld aan oogcontact. Dat zorgt ervoor dat je echt in contact bent met de ander.

De lichaamshouding van je partner spiegelen kan ook helpen. Zorg er alleen voor dat het niet overkomt alsof je dit expres doet, pak het dus subtiel aan. Je stemgeluid heeft ook invloed op je zelfvertrouwen. Als je heel zeker wil overkomen, bijvoorbeeld tijdens een speech, dan helpt het om harder te praten. Tijdens een sollicitatiegesprek kan je weer beter een zachtere stem gebruiken.

Je houding bepaalt dus hoe je overkomt en die kan je veranderen. Wees dus bewust van je de impact van zelfvetrouwen en bodylanguage om zo nog steviger in je schoenen te staan en mensen wakker te schudden met jouw boodschap!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️