Redactie
Redactie Welzijn 14 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Duurzaam dilemma: Yara (30) mijn jade yoni-ei bleek een stuk steen te zijn

Het gebruik van een yoni-ei komt oorspronkelijk uit het taoïsme. Want volgens de Taoïsten is het gebied rondom de bekkenbodem de bron voor een lang, gezond en gelukkig leven. Om deze vrouwelijke zone weer in balans te krijgen, gebruikten vrouwelijke taoïsten het yoni-ei. Een kristallen ei dat in de vagina wordt ingebracht. Yara wilde dit wel proberen, maar bleek een stuk steen in zich te stoppen.

“Het is geen ramp, maar ik voel me wel bedonderd. Inmiddels kan ik er om lachen! Bedenk je even dat ik gewoon maandenlang een stuk steen in mijn punani heb gestopt… omdat ik geloofde in de heilzame werking!

Voordelen van een yoni-ei

De eerste keer dat ik van een yoni-ei hoorde, was tijdens mijn yogales. Er werd extra aandacht besteed aan het bekkengebied en ik voelde spieren waarvan ik het bestaan niet eens wist. Er werd mij verteld dat je met een yoni-ei nog meer kracht kunt krijgen.

Het zou niet alleen helpen om de spieren van de bekkenbodem te verstevigen, ook emotionele spanningen en trauma’s helen door het gebruik van een simpel eitje. Baat het niet, dan schaadt het niet dacht ik. En zo schafte ik online mijn eerste yoni-ei aan.

Oké, wat nu?

Als je je verdiept in yoni-eieren, wordt er vaak een jade of rozenkwarts ei aangeraden voor beginners. Het jade ei is traditioneel in het taoïsme en daarom sprak deze edelsteen mij het meeste aan.  Ik kende nog niemand die een yoni-ei gebruikte en had daarom heel veel vragen. Omdat ik deze aan niemand kon stellen, ben ik online naar antwoorden gaan zoeken.

Daar vond ik instructies en ben ik serieus aan de slag gegaan met mijn yoni-ei. Voor- en na ieder gebruik ontsmet ik het ei met kokend water, daardoor is het ook niet zo koud bij het inbrengen. Ook had ik er netjes een touwtjes aangemaakt zodat ik het niet zou verliezen. Dat was namelijk mijn grote angst…

De reinigende werking van jade

Online had ik een aantal fijne oefeningen gevonden om aan de slag te gaan met het yoni-ei. Jade zou een kalmerende en harmoniserende invloed op de baarmoeder hebben en reinigend werken. Soms gebruikte ik het ei eens per week, soms ook een maand niet… maar ik was enthousiast. Vooral omdat ik erg geloof in de kracht van edelstenen.

Toen dit onderwerp ter sprake kwam tijdens een borrel met vriendinnen, haalde ik het ei erbij. Een van mijn vriendinnen herkende het meteen als een stuk steen… het was veel te licht om een mineraal te zijn.

Belazerd

Omdat ik het niet zeker wist, en het ei écht op jade leek, ben ik naar een winkel gegaan waar edelstenen verkocht worden. Het vermoeden van mijn vriendin werd bevestigd… ik had gewoon een stuk steen voor dertig euro gekocht. Door maanden lang wat aan te klooien, heb ik een hoop over mijn lijf, wensen en verlangens geleerd, maar van een zuiverende en harmoniserende werking was dus geen sprake!”

Frederiek (53): ‘Ik word gek van het mantelzorgen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️