Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 8 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 8 januari tot 14 januari 2024

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de kosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

De weekhoroscoop van 1 tot 7 januari

Maandag 8 januari

Maan nog in Boogschutter

Het wordt een avontuurlijke maandag als de maan nog in Boogschutter staat. De maan heeft invloed op onze emoties en onderbewustzijn en wanneer deze in de vrolijke Boogschutter staat, zijn we helemaal in de vrolijke sferen.

Niet alleen zorgt dit ervoor dat de kou ons lekker opfrist en ons juist inspireert om de wereld in nieuw licht te zien. Er is meer mogelijk dan we soms denken, zeker als je gewend bent om jezelf klein te houden en te denken dat je het niet waard bent of niet zou kunnen. De stoere kant van Boogschutter inspireert ons juist om onszelf uit te dagen een stapje verder te zetten en stoere beslissingen te nemen voor de wereld van morgen. Tijd om uit je verleden te stappen en nieuwe toekomstplannen te maken!

Dinsdag 9 januari

Maan naar Steenbok

Waar de maan in Boogschutter ons gisteren nog inspireerde om veranderingen aan te brengen en onze wereld te vergroten, is het de maan in Steenbok die ons de daadkracht geeft om de veranderingen door te voeren. Een maanfase die er niet alleen voor zorgt dat jij je handen uit de mouwen gaat steken, maar ook dat je met beide benen op de grond blijft staan.

De rationaliteit van de maan in Steenbok ervoor zorgt dat de beslissingen veel potentie maar weinig risico hebben. Liever slow and steady dan in het diepe springen, aldus Steenbok. Let wel op dat je niet te pessimistisch wordt en de enthousiaste ideeën van eerdere dagen te niet doet, want Steenbok kan ons soms een beetje deprimerend maken. Vandaag en morgen zijn een goede opbouw voor de nieuwe maan die ons te wachten staat omdat we ons mentaal al kunnen voorbereiden voor de nieuwe periode die invloed gaat hebben op je carrière…

Donderdag 11 januari

Nieuwe maan in Steenbok, daarna maan naar Waterman

Tijd voor verandering, aldus de nieuwe maan in Steenbok. Elke maand staat de maan op een hoogtepunt waarbij ze ons inspireert om een nieuwe periode in te kleuren. Waar de voorgaande bladen gekleurd zijn door het verleden, ligt het tekenboek tijdens de nieuwe maan voor de komende periode open om zelf invulling aan te geven. Nu zij ons inspireert om verandering aan te brengen als het gaat om onze carrière, gaan we onze huidige keuzes opnieuw overwegen en denken hoe we onze carrière beter bij ons kunnen laten passen.

De nieuwe maan zal ons laten wikken en wegen, maar ook zeker inspireren om buiten je huidige straatje te gaan kijken. Waarom jaren bij dezelfde werknemer blijven als er nog veel meer mogelijkheden zijn om jezelf uit te dagen? Kleine mentale zaadjes zullen geplant worden waar je de komende tijd van gaat oogsten als je beseft dat verandering onontkomelijk gaat zijn.

Na genoeg inspiratie te hebben opgedaan tijdens de nieuwe maan, verhuist de maan later op de dag naar Waterman. De emoties voelen we sterk in ons lichaam maar vinden het deze dagen lastig om deze een plekje te geven, liever zoeken we een uitlaatklep. De maan in Steenbok was perfect om onze energie kwijt te raken door praktische zaken te regelen, maar de maan in Waterman gaat de komende dagen fijn zijn om aansluiting bij anderen te zoeken als afleiding voor wat je voelt.

We sparren graag over de zaken die ons bezig houden en hebben extra interesse in nieuwe weetjes. Vooral als het gaat om de theorien die we hebben, want we hebben behoefte om met gelijkgestemden ons hoofd te buigen tijdens de gesprekken die we voeren.

Zaterdag 13 januari

Maan naar Vissen + Mercurius naar Steenbok (tot 5 januari)

Waar zowel Steenbok als Waterman niet echt geschikt waren om lastige emoties aan te pakken, is het de maan in Vissen die ons eindelijk de mentale ruimte gunt om onze emoties te ordenen. Een tijd waarin we sterker ons lichaam voelen waar de pijn zit en waar we behoefte aan hebben. Niet alleen helpt dit ons om in ons lichaam en hoofd te komen, maar geeft het ons ook de kans om beter voor onszelf te zorgen door toe te geven aan de gevoelens die rondspoken. Voor onszelf kunnen we de emoties beter op een rijtje zetten, maar het uiten van emoties zal de komende weken een stuk lastiger worden als

Mercurius in Steenbok zal verblijven. Dit rationele sterrenbeeld zal de planeet van communicatie en analyse een stuk praktischer maken waardoor het voeren van gesprekken over wat je dwars zit een stuk lastiger zullen gaan. Waar deze rationele aanpak wel handig voor is, is het maken van beslissingen en analyseren van de situaties, want je zal niet langer getergd worden door een schuldgevoel of onzekerheid. Tijd dus om deze tijd te gebruiken om knopen door te hakken voor de toekomst!

7 tips voor een leven in flow

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️