Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 18 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 19 tot 25 juni 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Weekhoroscoop van 19 tot 25 juni

Maandag 19 juni

Maan nog in Kreeft

Een rustig begin van de week nu de maan nog een dag in Kreeft verblijft. De maan speelt een belangrijke rol in hoe wij onze emoties en het onderbewustzijn ervaren en in Kreeft inspireert zij ons om beter naar onze gevoelens en intuïtie te luisteren. We merken dat we een sterkere behoefte hebben aan erkenning van onze emoties, wat als eerste bij onszelf begint door te accepteren wat er in ons omgaat.

Het klinkt makkelijk, maar in een samenleving die bomvol afleiding zit en waar we gewend zijn om emoties als vervelend te beschouwen, kan het best een uitdaging zijn om duidelijk te krijgen wat er in je omgaat. Belangrijk daarom om juist vandaag nog wat vaker stil te staan door even bewust op de pauzeknop te drukken, met bijvoorbeeld een meditatie of door even een blokje om in stilte te lopen. Alles mag er zijn vandaag!

Dinsdag 20 juni

Maan naar Leeuw

De Leeuwenmaan kan de komende dagen een uitdagende fase zijn doordat we een sterkere behoefte hebben om gezien en erkend te worden. Waar het bij de maan in kreeft vooral draaide om onze emoties, draait het bij de maan in Leeuw juist om onze prestaties die in de spotlight gezet worden. We voelen meer zelfvertrouwen als we bewuster worden van onze talenten en wat we tot nu toe hebben bereikt, maar zullen hierbij ook onzekerheid kunnen ervaren als het gras groener lijkt aan de overkant.

Aan de ene kant zorgt de maan in Leeuw dus voor meer zelfvertrouwen maar kan het ook onze onzekerheid versterken als we oppervlakkige zaken met anderen vergelijken. Onthoud dat het leven geen race is, maar een reis waarbij ieder een eigen tempo heeft…

Woensdag 21 juni

Zon naar Kreeft

Niet alleen markeert vandaag de dag dat de zon naar een ander sterrenbeeld verhuist maar het is ook de langste dag van het jaar waarna de dagen langzaam weer in daglichturen gaan afnemen tot we het herfstseizoen bereiken. Een duidelijk verschil net de zomervibe die we tot op heden hebben ervaren en dus markeert vandaag ook de start van een nieuw seizoen.

Het Kreeftenseizoen laat ons in rustiger vaarwater komen na een tijd waarin we de fear of missing out sterk ervaarden. We leren nu dat het niet draait om welk plaatje we uitstralen naar buitenstaanders maar juist hoe we omgaan met de mensen uit onze binnenste kring. Een tijd dus voor het aangaan van diepere connecties bij de mensen die je aan het hart staan.

Vrijdag 23 mei

Maan naar Maagd

De stemmen in ons hoofd die ons klein houden, zullen de komende dagen sterker naar voren kunnen komen als de maan naar kritische Maagd verschuift. Ook al staat het weekend voor de deur, onbewust kijken we naar de output van de week en hoe we volgende week het maximale eruit kunnen halen.

De drang om onszelf te bewijzen en het goed te willen doen is sterk aanwezig waardoor het de komende dagen lastiger gaat worden om ontspanning te vinden. Probeer in plaats van ontspanning af te dwingen, juist ontspanning te vinden in het uitvoeren van taken om je hoofd te legen.

Zondag 25 mei

Maan naar Weegschaal

Ondanks dat het de laatste dagen meer draaide om onszelf, draaien we het vandaag juist om naar meer aandacht voor anderen. De maan in Weegschaal zorgt ervoor dat we een sterkere behoefte hebben aan connectie met anderen om te zorgen dat we een goede werk- privé balans creëren door niet alleen veel te moeten, maar ook veel te mogen.

We ervaren in deze maanfase juist extra ontspanning in het gezelschap van anderen, zeker als het connecties zijn die ons nieuwe inzichten geven over de zaken die een rol in je dagelijks leven spelen.

Een goede afsluiter dus van een weekend welke begon met veel moeten, zodat we deze kunnen eindigen met een avond waarin we veel mogen door liever voor onszelf te zijn. De lat hoef je echt niet zo hoog te leggen, is de boodschap die de maan in Weegschaal aan je wilt overbrengen.

Wij zijn benieuwd wat deze weekhoroscoop jou zal brengen!

Ik verbleef tien dagen in een stilte retreat: ‘Huilend vroeg ik om een taxi’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️