Maannomade
Maannomade Horoscopen 10 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 11 tot en met 17 december

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de kosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

De weekhoroscoop van 11 tot en met 17 december

Maandag 11 december

Maan naar Boogschutter

Een dag voordat de nieuwe maanfase haar hoogtepunt bereikt, maakt de maan zich klaar in het sterrenbeeld Boogschutter. Als avontuurlijk en positief sterrenbeeld is het Boogschutter die ons door de donkere tijden heen helpt en laat kijken naar mogelijkheden in plaats van problemen.

Nu de maan een aantal dagen in dit sterrenbeeld gaat staan, hebben we emotioneel meer behoefte om ons uit te spreken en plannen te maken voor de toekomst. We zijn niet geïnteresseerd in het verleden maar kijken liever naar alles wat er mogelijk is in de toekomst om ons uit te dagen en onze ogen te openen.

Dinsdag 12 december

Nieuwe maan in Boogschutter

De nieuwe maan bereikt haar hoogtepunt vandaag, want alhoewel haar energie al sterk voelbaar is op de dagen rondom de nieuwe maan, is ze vandaag op haar sterkst. Onze emoties zitten hoog en we voelen meer spanning in de lucht, zeker als Boogschutter ons uitdaagt om onze stem te gebruiken.

We hebben meer energie en voelen ons daardoor een beetje onrustig. De nieuwe maan staat voor een nieuw begin en dankzij dit avontuurlijke sterrenbeeld ben je absoluut toe aan nieuwe prikkels en kennis. Je wilt niet stil staan en geleefd worden door de wereld, maar je wilt avonturen aan gaan, nieuwe mensen ontmoeten en je geest elke dag een beetje verruimen.

Jouw eigen evolutie, aldus de nieuwe maan in Boogschutter. Eén goed moment dus om voor het komende jaar nieuwe cursussen of reizen te gaan plannen, niet alleen omdat het je even uit de winterdip helpt, maar ook omdat je deze dagen wat makkelijker uit je comfortzone stapt dankzij de stoere maan in Boogschutter. Tijd voor verandering dus!

Woensdag 13 december

Maan naar Steenbok + Mercurius retrograde in Steenbok (tot 1 januari)

Na onze avontuurlijke bui dankzij de maan in Boogschutter worden we weer met beide benen op de grond gezet als de maan naar Steenbok verhuist. Een serieus sterrenbeeld dat ons helpt om losse eindjes af te maken maar die net als Boogschutter ons helpt om naar de toekomst te kijken in plaats van het verleden, maar dan met een praktische visie.

De dromen die we hebben, kunnen we makkelijker realiseren nu Steenbok ons helpt om plannen uit te werken en ons eraan te herinneren dat er werk verricht moet worden.

Een goed moment dus om even de schouders eronder te zetten en je werk af te maken, al is het maar als afleiding voor de Mercurius Retrograde die ons de komende weken zal uitdagen. Op het oog verandert Mercurius tijdens retrograde zijn koers aan de hemel waardoor we ook op aarde merken dat zijn invloed op communicatie en denkvermogen minder soepel zullen gaan lopen.

Niet alleen zorgt dit voor meer miscommunicatie, maar vind je het ook lastiger om je te focussen op de details. Goed opletten dat je niet te hard voor jezelf gaat zijn als het minder soepel loopt dan je zou willen, van jezelf afstraffen ga jij je echt niet beter voelen…

Vrijdag 15 december

Maan naar Waterman

Na al het praktische werk dat we verricht hebben, komt onze creatieve kant weer naar boven als de maan een aantal dagen in Waterman verblijft.

Als luchtteken stimuleert dit sterrenbeeld ons mentaal en zorgt het ervoor dat onze gedachten zeker aan het werk gezet worden. Een sterrenbeeld dat ons uitdaagt om buiten de hokjes te kleuren en dichter bij onze eigen roots te blijven.

We hebben extra behoefte om onszelf te uiten waardoor je meer aandacht zal besteden aan je uiterlijk of de manier waarop je op anderen over komt. Een fijne manier om tot jezelf te komen en te leren hoe belangrijk het is om bij jouw eigen kern te blijven.

Zondag 17 december

Maan naar Vissen

Nadat we dichter tot onszelf zijn gekomen dankzij de maan in Waterman, leert de maan in Vissen ons vandaag nog hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen. Als gevoelig sterrenbeeld helpt zij ons om in te checken en na te gaan waar we behoefte aan hebben.

Een sterrenbeeld dat haar gevoeligheid als kracht omarmt en daardoor precies weet hoe ze haar rust kan pakken om op te laden. Doe daarom net als Vissen vandaag rustig aan en gebruik jouw intuïtie om vandaag alleen dingen te doen waar jij je beter gaat voelen.

Geen goede dag dus om grenzen over te gaan, maar wel een goede dag om een dagje wellness te boeken of eerder naar bed toe te gaan.

Mindfulness kan je helpen om trouw te blijven aan je partner: dit is hoe het werkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️