Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Weekendtip: de muziektheatervoorstelling Ändere die Welt!

Het Opera Forward festival is een tegendraadse verkenning van nog onbekend terrein. Met grensverleggende muziektheaterproducties, bijzondere optredens en verdiepende programma’s zoeken ze naar nieuwe geluiden in de operawereld. Door middel van dit festival krijgt een nieuwe generatie makers de kans om hun creativiteit te tonen en hiermee ook een jonge generatie te inspireren. Ändere die Welt is een van de extravagante voorstellingen.

Het Opera Forward Festival wordt georganiseerd door Nationale Opera & ballet en is al enkele jaren een succes. Dit jaar dompel je jezelf van 3 tot 12 maart onder in muzikale voorstellingen en presentaties van gevestigde namen én een nieuwe generatie makers.

Klassieke zang tot jazz, techno, spoken word en noise passeren de revue en laten je kennismaken met mogelijke toekomstige richtingen en invloeden voor de kunstvorm opera.

Ändere die Welt

Ändere die Welt vertoont een groep mensen die dealen met de nasleep van een revolutie. Ze proberen een nieuw bestaan op te bouwen terwijl ze zich afvragen: hoe verander je de wereld? Hierbij luister je naar spoken-word artiest Amara van der Elst die je meeneemt in het verhaal.

“Het idee van revolutie dat mensen altijd hebben, is dat het gewelddadig moet zijn. Groots, hard en snel. De boodschap van Ändere die Welt! (letterlijke vertaling: verander de wereld!) is niet zozeer een stelling, als wel een vraag: wat als dat niet zo zou hoeven zijn? Wat als we vanuit zachtheid en liefde verandering brengen?

In de afgelopen tijd is er zoveel hards, zoveel pijnlijks gebeurd. Dingen veranderen supersnel, waardoor we als mens en maatschappij niet echt de tijd krijgen om na te denken. Volgens mij wil deze voorstelling mensen even stil laten zitten in hun stoel en na laten denken over wat we nou eigenlijk allemaal aan het doen zijn”, zegt Amara van der Elst over het stuk.

Hier vind je meer informatie over de voorstelling Ändere die Welt!

Waarom je vaker een forward fold wilt doen aldus deze neurowetenschapper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️