Kim van der Blom
Kim van der Blom Horoscopen 15 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Watertekens in de astrologie: kom meer te weten over Kreeft, Schorpioen en Vissen

Veel mensen verdiepen zich in astrologie en willen alles leren over hun sterrenbeeld. Je hebt misschien wel eens gehoord over de vier elementen waaronder de sterrenbeelden ingedeeld kunnen worden. Dit zijn de elementen: water, vuur, aarde en lucht. Deze elementen vertellen meer over hoe jij in het leven staat. Vandaag verdiepen we ons in de watertekens: Kreeft, Schorpioen en Vissen.

De een gelooft er niet in, voor de ander is het een must-know in de zoektocht naar meer wijsheid over jezelf. Astrologie is enorm veelzijdig en kan op verschillende situaties worden toegepast.

Waar herken je watertekens aan?

Watertekens zijn hooggevoelig en zijn de beste elementen als het aankomt op zich in iemand anders verplaatsen. Hierdoor vinden ze het soms wel moeilijk om hun gevoelens te scheiden van die van anderen. Het zijn echte emphaten!

Watertekens zijn te beschrijven als zorgzaam en gevoelig, maar ook zeker gepassioneerd. Dit element gaat uit van het goede in de mens, maar stelt zich toch niet zo snel open voor anderen. Wanneer je iemand eenmaal binnen laat, ontvang je deze persoon met open armen.

Wat zijn watertekens?

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De Kreeft wordt geregeerd door de maan. Hierdoor heeft de Kreeft een zorgzaam karakter. Daarnaast is de Kreeft ook sociaal, maar dit kan op zijn tijd verschillen, net zoals dat de maan verschillende fases heeft.

Dit sterrenbeeld heeft veel liefde te geven, misschien zelfs wel te veel. Ze zijn dan ook te typeren als romantisch en aanhankelijk. De Kreeft houdt van comfort en veiligheid en ze zijn dan ook graag thuis. Op een veilige plek alleen of met de mensen waarvan je houdt.

Het is een erg gevoelig sterrenbeeld en kan soms dingen dan ook persoonlijk oppakken, hierdoor reageren ze soms defensief. Dit komt omdat ze emotioneel betrokken zijn bij hun relaties en veel om hun dierbaren geven. De Kreeft wordt dan ook vaak gezien als de ‘mom friend’.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioen wordt geregeerd door Pluto, maar eigenlijk ook door Mars. Dit komt omdat het in de oudheid door Mars werd geregeerd. Toen Pluto werd ontdekt, werd de planeet geassocieerd met Schorpioen. Doordat Schorpioen wordt geregeerd door Pluto, wordt dit sterrenbeeld onder andere geassocieerd met obsessie, geweld en geheimen.

De Schorpioen staat bekend als een van de meest verkeerd begrepen tekens. Je bent een nieuwsgierig persoon, die het liefst alles over iedereen weet. Iemand die er alles aan doet om een bepaald doel te behalen en je bent dan ook niet iemand die snel iets los laat.

Je vertrouwt iemand niet snel. Wel ben je een erg loyaal persoon. Je doet er alles aan om de mensen waarom jij geeft te beschermen en je leeft met veel passie en vurigheid!

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen is het laatste sterrenbeeld van de dierenriem. Hierdoor is dit sterrenbeeld een mix van alle elf andere sterrenbeelden. Ze zijn hierdoor in staat om zich in elke situatie aan te passen.

Vissen wordt geregeerd door Neptunus. Neptunus is ook de god van de zee en wordt geassocieerd met illusies, drama en spiritualiteit. Dit sterrenbeeld is te beschrijven als empatisch, dromerig en zelfopofferend. Bij mensen met dit sterrenbeeld is er altijd wel iets te ontdekken.

Vissen wordt gezien als de meest romantische en dromerige van alle sterrenbeelden. Ze zijn zeer creatief en fantasierijk. Emoties van anderen kan dit sterrenbeeld diep voelen.

Dit mogen watertekens (Kreeft, Schorpioen, Vissen) in 2023 verwachten

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️